Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai multe computere cu mai puţini bani?

0

Mai multe computere cu mai putini bani?

Daca organizatia voastra neguvernamentala are nevoie de mai multe computere, insa nu dispuneti de resursele financiare necesare, puteti incerca un soft care va permite sa construiti o retea. Veti avea astfel mai multe computere, cu mai putini bani si veti economisi 66% fata de cat ati plati pentru modelul un utilizator=un calculator.

Software-ul MultiPoint Server (disponibil prinTechsoup Romania) permite ca mai multe persoane, fiecare dispunand doar de un monitor, o tastatura si un mouse, sa aiba propriile computere desktop, utilizand un singur computer cu rol de gazda. Utilizatorii individuali pot lucra independent, pot salva si partaja fisiere, isi pot personaliza setarile si se pot conecta de la orice statie de lucru.

Techsoup_RO_ROMANIA_RGB

Este potrivit pentru organizatia mea?

Microsoft a instalat acest soft in sali de curs, insa MultiPoint Server functioneaza in orice configuratie care nu necesita o putere de procesare foarte mare. Printre organizatiile care folosesc deja acest soft se numara:

– o librarie din Skagit Valley, statul Washington, care si-a transformat laboratorul informatic intr-unul mobil,

– o tabara de refugiati din Kenya, care avea nevoie de o solutie necostisitoare  pentru instruirea persoanelor deportate,

– centrul comunitar din cartierul chinezesc din Seattle, care a adaugat pachetul pentru limba chineza la programul pentru cautarea de locuri de munca, si la cursurile de software, precum si

– un centru de cursuri de instruiredin Berkeley, care sprijina persoanele cu dizabilitati.

 

Dar cum ramane cu economiile?

Microsoft a realizat un studiu care a demonstrat o economie de 66 % fata de modelul un-computer-per-utilizator:

· Hardware (economie de 66 %): mai multe computere personale costa semnificativ mai mult decat acelasi numar de statii de lucru care functioneaza conectate la un singur computer gazda. Computerele mai vechi pot fi utilizate si ele ca statii de lucru. Este posibil chiar ca doi utilizatori sa foloseasca acelasi ecran, cu ajutorul unei functii de scindare a ecranului.

· Eficienta energetica (economie de 67 %): mai putine computere inseamna o eficienta energetica mai mare. Comportamentul ecologic este mai putin costisitor. Mai putine computere inseamna, de asemenea, mai putina caldura degajata, ceea ce in anotimpurile calduroase inseamna costuri mai mici cu aerul conditionat.

· Implementare: cu un singur computer pe care trebuie instalat software, configurarea este mai rapida decat atunci cand acesta trebuie instalat pe mai multe computere.

· Intretinere (economie 99 % cu forta de munca): administratorul va avea de intretinut un singur computer pentru mai multe statii de lucru. Software-ul este instalat sau actualizat pe un singur computer desktop, nu pe mai multe.

 

Incepeti aici

TechSoup Romania pune la dispozitia organizatiilor neguvernamentale doua versiuni ale MultiPoint Server: versiunea standard (15,3 euro) gazduieste pana la 10 statii de lucru, iar versiunea premium (37.70 euro) gazduieste pana la 20 de statii.

Calculatoare  si monitoare la un pret accesibil sunt disponibile prin Ateliere Fara Frontiere, o intreprindere sociala care reconditioneaza hardware, oferind astfel locuri de munca unor persoane aflate in dificultate si contribuind in acelasi timp la reducerea risipei, prin reutilizarea echipamentelor informatice. Aflati mai multe despre oferta lor accesand acest link – http://www.atelierefarafrontiere.ro/index.php/proiecte/calculatoare-la-un-pret-mic

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.