Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Luna starii de bine a profesorului in educatia romaneasca

0

Februarie – Luna stării de bine a profesorului în educația românească

Finnish Teacher Training Center împreună cu Programul Profesori Fericiți pentru România al Fundației Transylvania College și-au propus să declare luna februarie ”Luna stării de bine a profesorului în educația românească”.

Educația în România are mare nevoie de încredere, de unitate, de solidaritate. Chiar dacă un profesor e singur în clasă, nu trebuie să fie #SingurLaClasă. Avem încredere în profesori, dar trebuie să le și oferim sprijinul necesar ca ei să se simtă confortabil în rolul lor de creatori de educație. Sănătatea emoțională și socială a profesorului are un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

Finnish Teacher Training Center(Sibiu) împreună cu Programul Profesori Fericiți pentru România al Fundației Transylvania College(Cluj) și-au propus să inițieze un parteneriat pentru profesori și să arate astfel că există tehnici de bună practică ce deja sunt implementate sau se pot implementa.

10 fondatoare de școli din România vor să împărtășească cu profesorii cum se poate face educație cu stare de bine și declară luna februarie ”Luna Stării de Bine” în educația românească. Pe parcursul lunii februarie vor fi organizate 10 workshopuri dedicate profesorilor, o invitație deschisă pentru a împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică.

Cele 10 workshop-uri propun experiențe care au demonstrat în fiecare zi că se poate ca greșeala să fie o super oportunitate pentru învățare, că aprecierea profesorilor și copiilor poate muta munții și că avem nevoie de perseverență, răbdare și blândețe ca să ajungem acolo.

Avem în limba română multe expresii legate de stare. Inclusiv a te simți în stare. Și este legat mult de sentimente pozitive. E acel moment în care știi în adâncul tău că poți, că ai toate resursele pentru a face ceva ce contează, ceva cu sens. Aș vrea ca profesorii noștri să fie mereu în starea cea mai potrivită pentru a asigura contexte de învățare de calitate pentru copiii din fața lor. Dacă profesorii sunt fericiți predând, copiii oglindesc, preiau această stare, și vor fi și ei fericiți învățând.

Atelierele propun câteva instrumente și perspective inedite despre cum putem să aducem stare de bine în cancelariile noastre. Fiecare dintre susținătoarele demersului nostru vor aduce și exemple care funcționează în școlile lor pentru a promova bunele practici care funcționează și se pot prelua în orice școală, fără să mai reinventăm apa caldă”, spune Elena Lotrean, unul din inițiatorii proiectului și fondatorul Școlii Finlandeze Sibiu.

Seminariile sunt gratuite si vor avea loc la Transylvania College(Cluj), Școala Gimnazială Româno-Finlandeză(București), Avenor College(București), Școala Prems(Brașov), Școala Internațională Paradis(Iași), Școala Internațională(Baia Mare), Școala Britanică(Craiova), Școala Petre Ispirescu(Constanța), Școala Babel(Timișoara), Școala Primară Româno-Finlandeză(Sibiu).

Vrem o țară pentru oamenii ei. #Impreuna

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.