Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lotul României de Paraclimbing participă la Cupa Mondială de la Innsbruck

0

7 sportivi reprezintă România la Cupa Mondială de Paraclimbing care se desfășoară în perioada 22-24 iunie la Innsbruck, Austria.

La categoria visually impaired B1 și B2 a sportivilor cu deficiențe de vedere, participă căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, Razvan Nedu și sportivii Valentin Moise și Angelo Simionescu. Ionela Grecu participă la categoria B3 feminin a sportivilor cu deficiențe de vedere.

La categoria B3 masculin, campionul mondial Cosmin Candoi nu va putea participa deoarece această categorie nu se ține la această etapă, dar el se antrenează pentru Campionatul Mondial din Rusia.

La categoria sportivilor de performanță amputați AL1 participă Vasile Coliban.

Sportivii de performanță cu diverse deficiențe motorii, respectiv Radu Hojda și Andrei Popa-Florea vor concura în competiția din Innsbruck la categoria RP3, respective, RP2.

Pentru a asigura o competiție echitabilă, sportivii sunt clasificați în funcție de nivelul de afectare fizică. În ceea ce privește dizabilitățile de vedere, clasificarea se face pe 3 categorii, după cum urmează – Sportivii B1 sunt complet nevăzători , Sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și / sau un câmp vizual mai mic de 5%. Sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%. Sportivii din categoria RP pot avea tulburări neurologice sau fiziologice care pot fi foarte diferite. Unii sportivi din clasele RP au nevoie de un scaun cu rotile, în timp ce alții sunt limitați de alți factori (flexibilitate, coordonare, forță).

Claudiu Miu – Fondator Climb Again și coordonatorul Lotului Național de Paraclimbing: “Ne bucurăm să fim la prima competiție internațională din acest an, reprezentând România. Sperăm ca aceste zile să ne aducă rezultate bune aici la Innsbruck si apoi ne vom continua pregătirea pentru următoarele competiții, și anume Cupa Mondială de la Briancon din Franța, Campionatul Mondial din Rusia și Cupa Mondială din SUA.”

Lotul de Paraclimbing al României este sprijinit în acest an de Fundația Superbet, Decathlon România, Viva Credit, Zuzu, Kaufland, Federația Română de Alpinism și Escaladă și Comitetul Paralimpic Român.

Asociația Climb Again, coordonator al echipei de paraclimbing a României, este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) , fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă. Încă din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburare de spectru autist, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.