Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

”Life of a Dream”, o colecție românească manifest

0

Lansată la Florence Design Week și prezentă mai apoi și la Paris, Maison & Objet, colecția de scaune ”Life of a Dream” (”Viața unui vis” – semnată de Irina Neacșu, arhitectul și designerul care se află în spatele brandului thecraft LAB) va putea fi admirată între 23 octombrie și 30 noiembrie și la București, în cadrul showroomului idelier de pe Blv. Lascăr Catargiu nr. 1.

Ineditul acestei colecții rezidă în faptul că designerul a ales transforme în vedete scaune părăsite, modele aristocratice sau dimpotrivă, proletare, cărora le-a oferit o nouă șansă printr-un proces minuțios de restaurare și un mix exuberant de ţesături, aplicaţii, broderii şi culori.

”Colecția Life of a dream te îndeamnă să regăsești copilul din tine, să îi scuturi visele de praf și să le faci să strălucească din nou! Nu întâmplător am selectat scaunele unei generații, pe care cu siguranță toată lumea le recunoaște dintr-un spațiu sau orizont mai îndepărtat sau mai apropiat ”, a povestit designerul Irina Neacșu.

”Life of a dream” vorbeşte despre visurile copilăriei, despre planurile de multe ori abandonate, uitate, aruncate într-un colț prăfuit asemenea trecutului, tradiţiei şi identităţii. Noua serie de scaune thecraft LAB devine alegoric o alternativă a abandonului, ca o formulă terapeutică prin design și limbaj artistic.

Special pentru România, designerul a adăugat cvartetului inițial de scaune-personaj încă 2 modele-concept. Astfel, Arhitectul, Veterinarul, Poştaşul şi Balerina, respectiv cele 4 personaje inițiale, vor fi completate de mai noul Super-Herou, cât și de scaunul ce va încheia colecția, un personaj surpriză ce va putea fi descoperit începând cu 15 noiembrie la idelier.

Fiecare personaj reprezintă câte o ipostază a conceptului thecraft LAB: Veterinarul întruchipează partea de restaurare şi salvare de la abandon, Arhitectul – creaţia, Poştaşul poartă în sine hoinăreala, căutarea, rătăcirea, regăsirea, dar şi livrarea de poveşti, Balerina întruchipează jocul și grația – “joaca preferată” a designerului cu materiale, culori și concepte, iar Super-Heroul este o replică oferită industrializării și  americanizării viselor și reprezintă triumful iubirii pentru obiectele purtătoare de istorii personale, unice.

Life of a dream_thecraft LAB_Ballerina (3)

Despre thecraft LAB by Irina Neacșu

Irina Neacșu este arhitect și designer de interior. În 2010 a fondat proiectul thecraft LAB prin care creează și restaurează piese de mobilier și accesorii cu o poveste unică, ce combină diferite materiale, culori, aplicații și broderii în fantezii stratificate de trecut și contemporan.

Colectiile thecraft LAB s-au bucurat până în prezent atât de admirația publicului și a revistelor de specialitate, cât și de invitații la târguri importante de profil din Europa (cu colecția Foliage la I Saloni Milano 2012, cu Life of a Dream in cadrul Florence Design Week, cu Characters la Paris Maison & Objet 2013). www.irinaneacsu.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.