Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LIFE IS HARD dezvolta solutii pentru primul judet SMART din Romania

0

LIFE IS HARD | Work Soft (LIH), companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – anunță că Asocierea LIFE IS HARD, Cloud Soft, Nordlogic Software și EfectRO, asociere ce include și o echipă de experți pe domeniile cheie ale digitalizării în domeniul administrației publice, a semnat recent cu Consiliul Județean Cluj contractul pentru digitalizarea acestei instituții, în cadrul proiectului european „Smart Territory”.


Județul Cluj va deveni, astfel, primul județ SMART din România, conform strategiei sale de dezvoltare până în 2025, prin care își propune să devină cea mai avansată instituție publică din țară din pespectiva adoptării tehnologiilor digitale în derularea activităților interne și de furnizare a serviciilor către cetățeni, compatibilă și comparabilă cu instituții similare din țările avansate economic.

Scopul proiectului „Smart Territory” este acela de a crește eficienta și de a permite cetățenilor de a interactiona mai facil si mai repede cu instituția Consiliului Județean Cluj. În cadrul proiectului vor fi realizate trei informatice intuitive – Atlasul Teritorial, Ghișeul Unic și Digitalizarea Arhivei.

Noile aplicații, care vor avea o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul celor peste 700.000 de clujeni pentru completarea cererilor, depunerea documentelor necesare si urmărirea parcursului acestora, vor permite plata taxelor și realizarea altor operațiuni în timp rapid, electronic în siguranță, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției. În plus vor fi create instrumentele necesare pentru maparea resurselor relevante ale județului, în manieră vizuală și interactivă. Dată fiind atribuția de coordonare a consiliului județean, aplicațiile vor permite de asemenea transmiterea de solicitări către oricare administrației publică din județ (municipiu, oraș, comună).

„Cluj – Smart Territory este un proiect care pune bazele debirocratizării în relația cetățean – instituție publică. Este cel mai important proiect de digitalizare la care participăm, după ce în ultimii doi ani echipa LIFE IS HARD a dezvoltat și implementat soluții smart city în mai mult de 30 de localități din România” spune Erik Barna, fondator si CEO al LIFE IS HARD SA.

Contractul include servicii de dezvoltare, implementare și mentenanţă a unui sistem informatic integrat, compus din cele trei aplicații informatice, iar valoarea sa se ridică la 2.897.697 lei fără TVA.

Durata proiectului este de 48 de luni, din care maxim 12 pentru dezvoltare și 36 de luni pentru update-uri, mentenanță și întreținere.

Despre LIFE IS HARD|Work Soft (LIH)
LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucuresti – piața AeRo, și are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare.
Performanțele LIFE IS HARD au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast 50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa și au adus constant comunității de business din România recunoașteri ale performanțelor în domeniul IT&C, prin nominalizări și premii obținute de LIH la competiții internaționale de top.
Detalii despre companie sunt disponibile pe www.lifeishard.ro

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.