Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea oficială a Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România

0

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ROMÂNIA, GHIZII DE TURISM SE UNESC

Lansarea oficială a Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) care:

  • Reprezintă, promovează și protejează interesele ghizilor de turism din România la nivel național și internațional

  • Urmărește creșterea profesionalismului și respectarea unui cod de etică și conduită profesională

  • Stimulează creșterea interesului pentru destinațiile turistice, încredințând ghidului de turism rolul de ambasador al destinației pe care o prezintă și o reprezintă***

Cu ocazia Zilei Internaționale a Ghidului de Turism, în cadrul unui eveniment dedicat perfecționării ghizilor de turism care se va desfășura la Suceava, în perioada 19-23 Februarie 2018, va avea loc lansarea oficială a Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR), cea mai importantă reunire de forțe în vederea creșterii calității în activitatea ghidului de turism în țara noastră.

Asumându-și rolul de ambasador al destinației pe care o prezintă și o reprezintă, ghidul de turism urmărește îndeaproape tendințele și provocările din industria călătoriilor și contribuie la buna desfășurare a activității turistice a unei destinații, împărtășindu-și cunoștințele și experiența acumulată. Însă pentru a îndemna la acțiune și pentru a dobândi reprezentativitate și vizibilitate la nivel național și internațional este necesară coeziunea eforturilor tuturor celor implicați în această activitate. Astfel, prin însăși fondarea și misiunea sa, Federația dorește să reprezinte, să promoveze și să protejeze interesele ghizilor de turism din România. Rolul Federației este de a concerta eforturile pentru a oferi ghidului de turism un cadru prielnic dezvoltării și perfecționării sale, formării eficiente și educației continue, dobândind cel mai înalt grad de profesionalism, în spiritul unui cod de etică și conduită profesională care promovează respectul pentru serviciile ghidului de turism, dar și respectul reciproc în cadrul breslei.

Este esențial ca ghidul de turism să îndrume cât mai mulți vizitatori și să acționeze în așa fel încât să producă interes pentru destinațiile turistice, promovând totodată țara, regiunea sau locul ca destinații turistice dorite. Federația s-a fondat prin unirea a opt asociații ale ghizilor de turism, reprezentând marea majoritate a ghizilor activi. Aceștia sunt profesioniști de prim rang, care acționează în calitate de ambasadori ai bunelor practici pentru vizitatorii interni și internaționali ai României.

Înființarea Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România este primul pas în vederea creșterii vizibilității și a importanței utilizării ghizilor de turism profesioniști, precum și a reconsiderării respectului pentru această meserie de cultură.

Așadar, lansarea oficială a Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România (FNGTR) va avea loc la Suceava, în perioada 19-23 Februarie 2018.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.