Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare de carte pentru copii cu personaje rome: Nanata

0

Asociația Cu Alte Cuvinte (CUAC), în parteneriat cu Editura Cartea Copiilor și Asociația OvidiuRo, vă invită miercuri, 27 mai, între orele 16:30 și 17:00, la lansarea online a cărții ilustrate, “Nanata” (scrisă de Florin Bică și ilustrată de Anca Smărăndache).

Gazda evenimentului va fi Gabriela Nenciu (CUAC), iar la panelul de discuții îi vom avea alături pe cei doi autori, dar și pe Magda Matache (activistă pentru drepturile omului și cercetătoare la FXB Center for Health and Human Rights, Harvard T.H. Chan School of Public Health), Maria Gheorghiu (Asociația OvidiuRo), Mihaela Groze (Editura Cartea Copiilor).

În cadrul lansării, participanții vor citi, de asemenea, cartea pe roluri.

După Povestea kendamei pierdute, Nanata” este a doua carte publicată de Asociația Cu Alte Cuvinte, în cadrul proiectului Noii povestitori, destinat autorilor de literatură pentru copii, care își propun să dea glas personajelor rome, reflectând în mod pozitiv diversitatea din jurul nostru.

Scriitorul Florin Bică și ilustratoarea Anca Smărăndache i-au imaginat împreună pe Nanata și Amza, într-o poveste despre acceptarea fratelui mai mic și despre empatie.

În această perioadă propice explorării resurselor online, Nanata va fi disponibilă în format electronic până la sfârșitul anului, atât în română și engleză, cât și în limba romani (dialectele căldărăresc, carpatic, spoitoresc și ursăresc).

Cartea va fi realizată și în format tipărit de către Editura Cartea Copiilor, iar 500 de exemplare vor fi donate Asociației OvidiuRo pentru copiii care nu au acces la tehnologie, împreună cu un ghid de activități. De asemenea, profesorii și părinții sunt invitați să descopere cartea și multiplele activități pe care le pot face cu copiii, pe platforma OpenLearning_Fiecare copil merită o poveste, unde au fost create o serie de ateliere de lectură digitalizate.

Pentru noi, este esențial ca poveștile pentru copii să fie ancorate în lumi diferite, nu doar într-o singură realitate. Pentru copiii care de obicei nu sunt eroi de carte, această identificare este esențială: înțeleg că experiențele și realitatea lor sunt la fel de importante ca ale celorlalți.

Realizarea Nanatei a fost posibilă datorită generozității donatorilor de la Swimathon București 2019 și a Fundației Alex Fund.

Lansarea se va face live, pe pagina FB a asociației CUAC, aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.