Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare ALEGERI CORECTE 2.0

0

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte lanseaza ALEGERI CORECTE 2.0  www.alegericorecte.ro

Coaliția 2012 pentru Alegeri Corecte este o alianță formată din cinci organizatii ale societății civile, cu rolul de a asigura un proces electoral eficient, transparent și corect. Coaliția a fost inițiată de către Asociația Pro Democrația, Activewatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul de Resurse Juridice, Romani Criss și Transparency International România.

Urmand principii neconforme standardelor locale si internationale, competitorii electorali au inceput campania electorala, chiar daca legea nu le permite inca sa isi expuna platformele si principiile de guvernare. De asemenea, autoritatile publice atat cele locale, cat si cele centrale utilizeaza fonduri din bugetele publice pentru promovarea electorala, fapt atat imoral, cat si interzis prin lege. Consideram din experientele electorale anterioare ca in perioada urmatoare practicile de acest fel vor creste cantitativ, afectand calitatea si performantele procesului de vot.

Luand in calcul aceste aspecte, Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte a elaborat si lanseaza platforma on-line www.alegericorecte.ro.

Scopul acesteia este de a transparentiza procesul electoral, de a implica cetatenii in monitorizarea tuturor etapelor de desfasurare a acestuia si de a creste gradul de informare a votantilor cu privire la alegerea candidatilor in mod constient si corect.

Principala sectiune a platformei este harta interactiva, care permite utilizatorilor sa posteze public nereguli sau fraude de natura electorala, pornind de la cele din perioada precampaniei, cum ar fi promovarea candidatilor inaintea datei de 11 mai sau utilizarea fondurilor publice neregulamentar, la mita electorala sau votul multiplu din timpul campaniei propriu-zise. Pagina va fi activa in ziua votului si va reprezenta unul dintre instrumentele principale de observare a procesului electoral. De asemenea, platforma va ramane activa dupa duminica votului si astfel incurajam utilizarea sa pentru alegerile parlamentare.

Pagina web www.alegericorecte.ro cuprinde un modul destinat inscrierii cetatenilor pe care Asociatia Pro Democratia ii va acredita in vederea observarii zilei alegerilor, un ghid destinat votantilor referitor la pasii care trebuie urmati pentru o alegere electorala informata si corecta, precum si comentarii, stiri si noutati legate de procesul electoral.

 

 

Solicitam in acest sens, autoritatilor publice relevante pentru administrarea procesului electoral si abilitate sa asigure corectitudinea si transparenta votului sa colaboreze cu organizatiile membre ale Coalitiei 2012 pentru Alegeri Corecte, sa preia informatiile postate pe platforma si sa ne sustina in asigurarea unui proces electoral eficient si corect. Mai mult, consideram Autoritatea Electorala Permanenta, Biroul Electoral Central si Ministerul Administratiei si Internelor ca fiind parteneri de facto in dezvoltarea si implementarea platformei.

Incurajam utilizarea platformei www.alegericorecte.ro de catre un numar cat mai semnificativ de utilizatori, intr-un mod constient si corect, mentionand totusi ca organizatiile care asigura functionarea sa nu isi asuma responsabilitatea pentru postarile neconforme realitatii. Mai mult, suntem deschisi fata de potentialii parteneri care vor sa promoveze pagina web in mediul on-line si offline. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.