Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Achievement (JA) Romania si Raiffeisen Bank organizeaza a doua editie a competitiei „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”

0
  • Competitia se adreseaza tuturor liceelor din tara si are ca scop incurajarea invatarii notiunilor financiar-bancare.

  • In cadrul competitiei, elevii de liceu parcurg experiente de educatie financiara relevante prin intermediul cursului digital ABCdar bancar.

  • Liceele pot obtine finantari totale de 3.000 de euro pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare.

Pana pe 19 aprilie 2019, liceele pot participa la competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, organizata de JA Romania si Raiffeisen Bank pentru a incuraja includerea educatiei financiare in curriculumul scolar, utilizand resurse in format digital si interactiv.

Competitia este adresata tuturor liceelor din tara, iar participarea presupune parcurgerea de catre elevi a cursului online de educatie financiara ABCdar bancar.

Cursul ABCdar bancar este dezvoltat prin intermediul platformei internationale LMS JA Inspire si faciliteaza o experienta de invatare individualizata – in ritm si cu grad de dificultate propriu. Utilizand orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tableta, calculator), elevii pot accesa module interactive care faciliteaza invatarea la clasa sau in afara ei: continuturi video si teme de documentare, simulari ale proceselor de economisire si quiz-uri.

Liceele pot obtine finantari totale de 3.000 de euro pentru dotarea si modernizarea spatiilor de invatare.

La editia pilot, derulata in 2018, au participat peste 5.000 de elevi din 111 licee, iar castigator a fost desemnat Colegiul National de Informatica din Piatra-Neamt.

Competitia a creat posibilitatea ca sute de elevi sa fie implicati in activitati de educatie financiara. Copiii care au participat la acest proiect vor continua procesul de informare si vor deveni adulti care vor lua decizii importante, in cunostinta de cauza. Educatia financiara ii va ajuta sa anticipeze anumite situatii, sa investeasca in mod inteligent, sa economiseasca pentru pensie si, nu in ultimul rand, sa creasca nivelul de trai al lor si al comunitatii din care provin. – profesor Daniela Neamtu, director al Colegiului National de Informatica Piatra-Neamt

Competitia face parte din programul de educatie financiara „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Incepand cu 2010, peste 48.000 de elevi au beneficiat de programele de educatie financiara dezvoltate de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a facut cea mai mare investitie in programele de invatamant primar si liceu, pe o durata de mai multi ani, devenind un model de sustenabilitate a investitiilor in educatie.

Regulamentul competitiei si informatii suplimentare despre program sunt disponibile pe https://jar.ro/ABCdarBancar.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania (JA Romania) este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, orientare profesionala si responsabilitate sociala, STEM, sanatate si viata activa. In prezent, 40 de tari din Europa si peste 100 din intreaga lume deruleaza programele JA. In Romania, activitatile JA sunt urmate gratuit de un sfert de milion de elevi din peste 1.800 de scoli, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si prin sustinerea financiara din partea comunitatii de afaceri. In 2019, Junior Achievement celebreaza 100 de ani de existenta in lume. Mai multe informatii pe: www.jaromania.org.

Despre Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor: persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Banca are o retea de peste 400 de agentii in toata tara, care deservesc aproximativ 2 milioane de clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si 5.600 de corporatii.

Raiffeisen Bank sustine anual programe si proiecte de responsabilitate sociala corporativa care imbunatatesc calitatea vietii in comunitatile in care este prezenta. In cei 21 de ani de prezenta pe piata romaneasca, Raiffeisen Bank a investit peste 20 de milioane de euro in proiecte culturale, educative si comunitare. Rezultatele obtinute si planurile pentru viitor sunt prezentate in Raportul de Sustenabilitate, disponibil pe site-ul web al companiei: https://www.raiffeisen.ro/despre-noi/responsabilitate-corporativa/rapoarte-anuale-csr/.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.