Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„JOC și LEGENDĂ / 100%”: campanie de conștientizare asupra nevoii copiilor de a petrece mai mult timp cu părinții lor

0

Asociația CERC lansează proiectul  JOC și LEGENDĂ / 100%”

Asociația CERC – Centrul European de Resurse Creative lansează proiectul „JOC și LEGENDĂ / 100%”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, propunând o campanie de conștientizare asupra nevoii copiilor de a petrece mai mult timp cu părinții lor.

CONTEXT – Vă încurajăm să petreceți mai mult timp cu copiii voștri!

Din larga paletă a problemelor sociale cu care se confruntă România, securitatea emoțională a copiilor a devenit în ultimul timp una dintre priorități, în contextul în care datele oferite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinții, deși doar mai puțin de un sfert dintre părinți cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puţin. Pe măsură ce copilul crește, timpul petrecut cu părinții în timpul săptămânii și în weekend scade. Aceasta problemă devine mai stringentă într-o perioadă în care digitalizarea și mediul virtual capătă un rol tot mai important în viața copilului. În același timp, unul din trei copii spune că se joacă rar sau niciodată cu părinții, iar cei mai mulți (mai mult de jumătate) dintre părinți arată că au dificultăți în a oferi timp liber de calitate copiilor, așa explicându-se și numărul foarte mare de website-uri care sugerează modalități de petrecere a timpului liber.

ACTIVITĂȚI – Vă propunem să vă amintiți de jocurile copilăriei!

Campania țintește în principal părinții din București care reușesc în tot mai mică măsură să aloce timp și energie pentru joc și joacă. Jocurile copilăriei reprezintă o excelentă resursă pentru gestionarea unor stări emoționale, dezvoltarea de abilități, încredere în sine, autocunoaștere, stimularea creativității și atenției, îmbogățirea cunoștințelor.

Vom livra o resursă educațională deschisă – un suport de curs prin care structurăm informațiile pe care părinții le au deja și prin care îi ajutăm să utilizeze elemente de patrimoniu cultural imaterial (jocuri, legende) în beneficiul copiilor. Această resursă va fi pilotată pe 8 grupuri de părinți, astfel încât să ne asigurăm că poate fi facil utilizată de către formatori și profesori și va fi însoțită de acțiuni de promovare. Până la finalul lunii octombrie 2018, suportul de curs va fi disponibil și în mediul online: https://resurse.asociatiacerc.ro/, astfel că orice persoană interesată va putea să își însușească aceste rezultate.

Există multiple studii care arată efecte nefaste cauzate de expunerea prelungită a copiilor la ecrane. Mulți dintre părinți sunt conștienți de aceste efecte, astfel că le propunem să își amintească de jocurile copilăriei, de cât de bucuroși erau atunci și poate, vom începe din nou să vedem în fața blocurilor șotronul, frunza sau țările. Oare câți copii mai știu să joace… 1, 2, 3 la perete stai!?” – echipa CERC

Proiectul „JOC și LEGENDĂ / 100%” se desfășoară până la finalul anului 2018 și urmărește să promoveze elementele de patrimoniu cultural imaterial, abordând o temă socială de interes – securitatea emoțională a copiilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.