Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istorie, film și muzică la Școala de Vară „Fenomenul Piteşti“

0

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“ se va desfăşura la Piteşti între 17-21 iulie și va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Deoarece aceasta este a cincea ediție a Școlii, ne dorim ca anul acesta să fie unul special, astfel că pe lângă programul obișnuit pentru participanți, vom organiza și două evenimente dedicate comunității din Pitești: o proiecție specială a filmului documentar „Chuck Norris vs. Communism”, dar și un concert al trupei Vița de Vie.

Afis_A2_SDVP-2016-01

Tinerii interesați să se califice pentru unul din cele 15 locuri de la Școala de Vară pot să se înscrie în perioada 6-30 iunie prin completarea formularului de înscriere de pe site-ul www.istoriecontemporana.ro. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe acelaşi site, luni, 4 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori.

Școala de Vară este un proiect de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană, organizat în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer România şi Memorialul Închisoarea Pitești. Dorim să oferim şansa tinerilor studenţi, masteranzi sau doctoranzi din întreaga ţară și din Republica Moldova să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România, pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Vom îmbina prelegerile şi dezbaterile cu proiecţii de filme documentare, vizite în fostele închisori Piteşti şi Jilava, toate într-o ambianţă plăcută şi într-o atmosferă caldă. Printre invitaţii noștri s-au numărat, de-a lungul celor patru ediţii de până acum: Dan C. Mihăilescu Sorin Lavric, Radu Preda, Andrei Negoiță, Nicolae Mărgineanu, Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu, părintele Jan Nicolae, foştii deţinuti politici Petru Cojocaru, Demostene Andronescu, Dionisie Stoenescu, Gheorghe Plop, Vasile Jacques Iamandi şi Constantin „Tache“ Rodas, istoricii Vadim Guzun, Adrian Nicolae Petcu, Liviu Pleșa, Constantin Vasilescu, Florin Müller, Silviu B. Moldovan, Germina Nagâţ, Clara Mareş, Cosmin Budeancă, George Ardeleanu, Ruxandra Cesereanu, artiștii Stelian Crăciun (Cedry2k) și Andrei Fântănă (fiul fostului deținut politic Constantin Fântână și membru al trupei Robin and the Backstabbers), Claudia Voinea.

Calendarul complet și alte detalii despre eveniment se pot găsi aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.