Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

iPC- comunitatea investitorilor pe Piața de Capital

0

La jumătatea lunii iulie 2018, a luat naștere pe Facebook un grup destinat investitorilor din Piața de Capital, din dorința  de a oferi un cadru prietenos și constructiv pentru toți cei care au fie idei,  fie intrebări  legate de aceasta. “IPC – Investitori pe Piata de Capital” își  propune să ofere un altfel de climat conversațional și își dorește să dezvolte o comunitate a investitorilor.

In linie cu strategia inițială grupul  a dezvoltat un set de reguli pentru postare și moderare a discuțiilor,  care să permită o abordare pragmatică și constructivă  a evenimentelor bursiere, precum și a acelor evenimente politice și/sau sociale cu impact asupra Pieței de Capital. Atât  membrilor cât  și moderatorilor li se cere să adere la acest set de reguli, moderarea fiind făcută  in funcție de acestea.

Deși tematica principală a  comunitații  sunt Bursa in dinamică  și știrile de ultimă  oră  relevante pentru aceasta, există  și sunt incurajate topicuri menite să sporească  cultura financiara a investitorilor. Se promovează  ideile, argumentele și polemicile susținute  in mod civilizat.

Grupul fiind tânăr, nevoile acestuia sunt intr-o continuă  dinamică. Sugestiile de îmbunătățire  sau schimbare sunt interogate periodic prin intermediul unor sondaje la care sunt invitați  să raspundă  toți  membrii acestuia. Chestionarele nu se opresc aici, există sondaje menite să adune opiniile membrilor in legatură  cu alte aspecte, cum ar fi evoluția  bursei in viitorul apropiat, intâlniri  ale comunității  in diverse localități etc.

Se incearcă  o structurare a discuțiilor  astfel incât  să fie atinse toate ariile de interes ale membrilor,  aflate în tematica grupului . Astfel, informațiile  și discuțiile  legate de scopul central al acestuia – Piața de Capital-se desfășoară intr-un interval denumit “core hours” și fiind  9 AM – 6 PM în zilele lucrătoare. În afara acestui interval se pot discuta orice alte teme de interes economic și/sau  social, cu o notabila excepție: discuțiile  politice sunt interzise prin regulament indiferent de oră . Aceasta pozitie  a fost necesară, intrucât , adeasea, discuțiile  politice derivă în limbaj indecent și în atitudini ostile care pot afecta climatul conversational  constructiv al comunității.

 “Nu ne vom opri niciodată din perfecționarea noastră ca investitori menită  să ne asigure o creștere sustenabilă a portofoliului  de investiții pe Piața de Capital.De aceea imnul nostru este “ Don’t stop me now!- Queen”,  a declarat Sever Lupu fondatorul și administratorul grupului iPC. Dl. Lupu a continuat, declarând  “Nu cred că sunt lipsit de modestie dacă  spun că iPC este cel mai bun grup FB de discuții și informații legate de Piața de Capital . Am creat o comunitate în care membrii iși aduc fiecare in mod individual aportul de informație și analiză , într-un cadru de discuții civilizat, motivant. Sloganul nostru este simplu “iPC – The Place to Be!”

Accesul în grup se face pe bază  de cerere individuală ori invitat de un membru al comunității iPC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.