Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ionescu şi Sava Summer Academy – Program de training gratuit pentru studenții la Drept din toată țara

0

Casa de Avocatură Ionescu şi Sava organizează în perioada 2 – 7 august 2015 o nouă ediție a Scolii de Vară Ionescu și Sava – care, începând din acest an, va purta denumirea „Summer Academy”. 2015 este anul care marchează 10 ani de la înființarea Casei de Avocatură Ionescu și Sava și 5 ani de la înființarea programului privat de burse de training al tinerilor studenți la Drept.

Cursurile Ionescu și Sava Summer Academy se adresează studenților la Drept din toată țara, absolvenți ai anului III de studiu. Sesiunea de recrutare debutează pe data de 11 iunie 2015, candidații urmând a completa și trimite formularul de înscriere până la data de 03 iulie 2015. Formularul este disponibil online la http://ionescusava.ro/school/detail/id/8

Ajunsă la a 5-a ediție, Ionescu și Sava Summer Academy este un program de training privat în avocatura de business care își propune să ofere viitorilor practicieni în Drept o viziune mai clară asupra avocaturii.

Ionescu si Sava Summer Academy 2015

Cursurile școlii oferă gratuit acest program complex de pregătire practică care continuă să dezvolte conceptul de internship lansat încă din 2010.

Şi anul acesta, 20 de studenți ai facultăților de Drept din toată țara vor avea ocazia, timp de 5 zile, să discute cu echipa de avocați ai Casei de Avocatură Ionescu şi Sava și cu invitații speciali ai acestora – magistrați, oameni de business și cadre didactice. Exemplele practice și studiile de caz vor fi completate cu o serie de workshop-uri de dezvoltare personală, menite sa testeze competitivitatea viitorilor juriști și a îmbunătăți capacitatea de a lucra eficient în echipă. În cadrul ediției de anul acesta, printre cei care vor susține cursuri și activități de mentorat se numără practicieni de top: avocați, magistrati, antreprenori și oameni de business.

Edițiile anterioare au inclus cursuri de vorbit în public, de scriere, simulări de cazuri, muncă în echipă și invitați din mediul academic, juridic și de afaceri.

2015 este un an aniversar pentru echipa Ionescu și Sava – sărbătorim 10 ani de activitate a Casei de Avocatură și o ediția aniversară a școlii de vară, pe care începând de anul acesta o relansăm sub denumirea de Ionescu și Sava Academy. Am început acum 5 ani acest proiect pentru a veni în întâmpinarea unei nevoi reale din rândul studenților, fiind la rândul nostru cândva la început de drum, și din dorința de a ne implica cât mai real și concret în pregătirea viitoarei generații de practicanți în avocatură.

Ne propunem să dezvoltăm și să creștem în continuare acest program de training, care este o completare a studiilor academice oferite de școala românească de Drept – printr-o abordare practică, interactivă, cu instrumente și sfaturi utile pentru tinerii care vor să știe implicațiile acestei opțiuni profesionale”, spune Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner Ionescu şi Sava.

La finalul cursurilor, unul dintre studenții participanți va primi o bursă de studiu de şase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum şi posibilitatea (dar nu obligativitatea) de a efectua practica de specialitate în cadrul Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

Modalitatea de înscriere

Pentru a se înscrie la Ionescu și Sava Summer Academy 2015, candidații trebuie să completeze într-o manieră cât mai originală formularul de înscriere online, disponibil la pe pagina www.ionescusava.ro/school.

Data limită pentru înscrieri este 03 iulie 2015.

Selecția participanților

Din numărul total de înscrieri, vor fi selectate cele mai originale 20 de aplicații, studenții câştigători fiind anunțați pe la data de 11 iulie pe pagina www.ionescusava.ro/school. Cursurile Şcolii de Vară Ionescu şi Sava se vor desfăşura la Poiana Braşov, iar transportul, cazarea şi masa participanților vor fi asigurate de către organizatori.

Premiile Școlii de Vară Ionescu și Sava

La finalul cursurilor, atât studenții participanți cât şi reprezentanții Ionescu şi Sava vor vota studentul cu cea mai bună prestație (cunoştinte de specialitate, vorbire în public, spirit de echipă), iar câştigătorul va primi o bursă de studiu de şase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum şi posibilitatea (dar nu obligația) de a efectua practică de specialitate în cadrul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.

Despre Casa de Avocatura Ionescu și Sava

10 ani de excelență în avocatura de business. Casa de Avocatura Ionescu și Sava a fost înființată în 2005 de o echipă de avocați cu experiență în cadrul unora dintre firmele de avocatură de renume din România. Într-un timp relativ scurt, Ionescu și Sava a câștigat o reputație solidă pe piața avocaturii din România, prin servicii juridice de calitate, înțelegere profundă a nevoilor și business-ului clienților, prin disponibilitate și eficiență.

De la înființarea sa, Ionescu și Sava a asistat și continuă să asiste clienți de primă mărime cu activitate în domenii precum industria farmaceutica, auto, bănci și servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. În portofoliul de clienți Ionescu și Sava se regăsesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiză ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.

Ionescu și Sava este membră în cadrul Alliance of Business Lawyers, o rețea internațională de prestigiu, ai cărei membri sunt firme de avocatură din întreaga lume (peste 700 de avocați și 51 de birouri în 32 de țări) – care permite companiilor acces la consiliere juridică la nivel internațional. În 2013, Casa de Avocatura Ionescu și Sava a fost desemnată de prestigioasa publicație britanică Acquision International „Firma Anului în Dreptul Concurenței” (Competition Law – Firm of the Year – Romania).

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.