Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Investiții de până la 500.000 de euro în start-up-urile finaliste din programul Start&Grow 2014

0

Start&Grow 2014, programul lansat de startups.ro pentru a susţine dezvoltarea unor afaceri promiţătoare, ajutându-i pe antreprenori să intre în legătură cu investitori și să obţină finanţare de până la 500.000 de euro, și-a desemnat finaliștii.

Antreprenorii care au intrat în negocieri directe cu investitorii pentru obținerea finanțarii au fost stabiliți în urma unui riguros proces de analiză și selecție prin care au trecut toate cele aproape 400 de înscrieri în ediția de anul acesta a Start&Grow.

Alin Giurea foto 1Alin Giurea, principalul investitor din Start&Grow 2014, a finanțat deja două start-up-uri înscrise în program și este în discuții avansate cu alte trei echipe de antreprenori.

Sumele investite în cele două afaceri se încadrează în plafonul de până la 500.000 de euro iar Alin Giurea deține sub 50% din firmele pe care le-a finanțat.

Una din companiile în care Alin Giurea a devenit acționar este Benefit, un business ce funcționează ca un magazin online, prin care angajații au acces la o gamă variată de beneficii flexibile, în limita bugetului setat de angajator.

Compania lansată de Adrian Sârbu, Adriana Dumitru și Stelian Bogza facilitează folosirea eficientă a bugetului, asigurându-se că fiecare cheltuială a companiei este relevantă pentru angajat. Angajatul poate alege, după plac, dintr-o varietate de categorii, de la beneficiile „clasice” cum ar fi training-uri, bonuri de masă, contribuții la planurile de pensii private sau asigurări de viață, până la contribuții la activități sportive, cultură, sănătate, călătorii sau educație.

Antreprenorii fondatori ai Benefit au început să lucreze la acest proiect în ianuarie 2013 iar la începutul acestui an platforma benefitonline.ro a devenit funcțională pentru clienți.

Este o investiție cu mare potențial de dezvoltare. Orice CEO și/sau Board executiv al unei firme care într-adevăr consideră salariații <bunul cel mai de preț> de care dispune, și face acest lucru nu numai declarativ, acordă atenție ofertei Benefit și astfel  descoperă realele avantaje ce pot fi obținute prin colaborarea cu această echipă de tineri antreprenori. Este un concept care are deja succes în afara țării, în marile economii, și care acum este aplicat și dezvoltat și în România„, declară Alin Giurea.

Finanțarea obținută va fi utilizată pentru accelerarea ritmului de creștere al afacerii.

Cea de-a doua companie în care Alin Giurea a devenit acționar este Fashion Tribes, care operează platforma Fashiontribes.ro, o comunitate de „triburi” stilistice, reunite într-un magazin online de îmbracăminte, accesorii, produse cosmetice și parfumuri, destinat femeilor, bărbaților și copiilor.

Adina Mocănașu a început să lucreze la acest proiect în 2013 iar magazinul a fost lansat oficial în ianuarie 2014.

Investiția în comerțul online a fost una dintre intențiile și dorințele mele, având în vedere ritmul interesant de creștere al acestui gen de afaceri din ultimii ani. Diferența între succesul și insuccesul unei astfel de afaceri o face cu siguranță echipa aflată la conducere, cea care creează strategia, diferențierea, diversificarea și, desigur, conferă încredere investitorilor să li se alăture și să asigure cash-ul necesar creșterii. Intrarea ca partener în Fashion Tribes a fost, de asemenea, decisă de ideea care o diferențiază și totodată îi oferă acel <ceva> în plus față de competiție, iar Adina Mocănașu, cea care a pornit afacerea, mi-a inspirat încrederea care m-a făcut să investesc. Nu în ultimul rând, decizia mi-a fost destul de mult influențată de fiica mea Ioana, care are o afinitate față de acest gen de afaceri și care a simțit potențialul de dezvoltare în perioada următoare, alegând chiar să ofere propria expertiză și propriile idei echipei fondatoarei„, declară Alin Giurea.

În perioada următoare, site-ul va fi relansat, reflectând conceptul de triburi stilistice. Finanțarea obținută va fi utilizată pentru dezvoltarea platformei, extinderea numărului de furnizori şi promovarea magazinului online.

După stabilirea cadrului general al parteneriatului, Alin Giurea și echipele de antreprenori au primit sprijinul unei echipe de avocaţi ai Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pentru definitivarea tranzacțiilor. Societatea de avocatură s-a alăturat programului Start&Grow  oferind servicii de asistenţă juridică pentru realizarea tranzacţiilor prin care start-up-urile finaliste primesc finanţarea din partea investitorilor.

Ne bucurăm de oportunitatea de a fi colaborat în calitate de consultanți în cadrul proiectului <Start & Grow 2014>, atât cu investitorii, cât şi cu antreprenorii finalişti. Considerăm că succesul deplin al unor astfel de tranzacții ce implică finanţarea unor start-up-uri prin investiţii tip <business angel> rezultă din modul în care cunoștințele şi ideile de business ale investitorului şi ale antreprenorilor se completează cu experiența avocațială în redactarea documentelor propriu-zise ale tranzacției și a documentelor adiacente acestora. Prin implicarea în acest proiect, Țuca Zbârcea & Asociații a urmărit să sprijine dezvoltarea unor business-uri <de viitor> şi să răspundă în cel mai bun mod cerințelor tuturor părților implicate, dând astfel valoare juridică ideilor de afaceri care s-au bucurat de aprecierea investitorilor în cadrul proiectului <Start&Grow 2014>”, a declarat Oana Mina, Avocat senior al Țuca Zbârcea & Asociații și team leader-ul echipei de avocați implicată în proiectul Start & Grow.

Pe langă investițiile deja realizate, Alin Giurea se mai află în discuții avansate pentru a finanța alte trei afaceri: o companie din domeniul IT, care a lansat o aplicație de mobile ce targetează atât segmentul B2B, cât și B2C; un producător de cosmetice naturale cu o abordare diferită față de alte start-up-uri românești pe acest segment; un producător din domeniul fashion.

De asemenea, Alin Giurea își menține interesul și pentru alte patru propuneri de afaceri, aflate în acest moment în stadiul de idee, discuțiile cu inițiatorii acestora urmând să se prelungească pentru primul trimestru din anul viitor, în contextul în care mai sunt necesare analize suplimentare de business sau parcurgerea anumitor etape din dezvoltarea afacerilor.

Start and Grow

În perioada următoare, antreprenorii, investitorii și consultanții Start&Grow 2014 vor împărtăşi  din experienţa lor în legătură cu dezvoltarea și finanţarea unei afaceri prin investiţii tip business angel.

Start&Grow 2014 este un proiect startups.ro realizat cu sprijinul Hotel Intercontinental Bucureşti, TreeWorks, Elevate şi Finanţare.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.