Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Insula Ada-Kaleh – legenda de sub ape

0

– text Maria Parvulescu, septembrie 2011

Cu doar 1,7 kilometri lungime şi aproximativ 500 metri lăţime insula Ada-Kaleh se mandrea cu o cetate sub forma de stea in care era asezat renumitul covor de 144 mp si aproximativ 500 kg pe care locuitorii ei, majoritatea de origine turca, veneau sa se roage. Covorul purta faima ca fiind cel mai mare covor din Europa la acea vreme iar insula era numita si “Micul Gibraltar” datorita comertului infloritor si miilor de turisti care o vizitau anual. Se spune ca insula avea un aer aparte si te imbia cu smochinii cu fructe mari si maslini, cu struguri zemosi, dulceata de trandafiri, cafea la nisip, trufandale turcesti si tigari de foi “Cabinet”, de altfel, preferatele Regelui Carol al II-lea. Mai multe in articolul publicat de romanialibera.ro (foto romanialibera.ro)

Tot acest basm se termina in anul 1970 cand “s-a hotarat” ca insula Ada-Kaleh sa dispara sub apa Dunarii pentru construirea barajului Portile de Fier I. Promisiunile pentru relocarea cetatii si a locuintelor au fost multe insa concret s-a realizat doar stramutarea unei parti din cetate pe Insula Simian. Cetatea care astazi ar avea multe de povestit are o imagine trista acum deoarece lucrarile de reconstructie s-au oprit total de cateva zeci de ani. (descopera.ro).

Urmarind acest subiect m-am bucurat sa vad ca totusi, severinenii nu au uitat de Ada-Kaleh complet si din cand in cand mai apare in ziarele locale. In 2009 se promitea ca Insula Simian si cetatea de pe Ada-Kaleh va fi amenajata si se vor atrage fonduri europene pentru introducerea ei in circuitul turistic European, potrivit financiarul.ro

Si iata ca, dupa doi ani, se vad si continuarile ideei precedente si putem déjà spera ca lucrurile se misca…spre bine..in sens pozitiv (informatiadeseverin.ro)


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.