Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Institutul National Democrat (NDI) lanseaza inscrierile la cea de a doua editie a „Galei Participarii Politice a Romilor”

0

Institutul National Democrat (NDI) lanseaza inscrierile la cea de a doua editie a „Galei Participarii Politice a Romilor” – o initiativa menita sa premieze si sa promoveze povestile de succes si bunele practici ale acelor persoane/partide/institutii/organizatii care au contribuit prin efortul lor la cresterea implicarii romilor in viata politica romaneasca.

In perioada 9 februarie – 11 martie 2012 au loc inscrierile povestilor de succes si a bunelor practici la cea de a doua editie a „Galei participarii politice a romilor”.

Categoriile in competitie sunt:

1.Cooperare cu mediul politic – in aceasta categorie asteptam povesti de succes despre cum ati incurajat si construit cooperarea dintre mediul politic si cetatenii de etnie roma.

2. Reprezentare – in aceasta categorie asteptam povesti de succes despre cum ati promovat, prin dialog intre cetateni si factori de decizie, prin procese legislative si politice, solutii la problemele cu care se confrunta comunitatile rome.

3. Responsabilitate – in aceasta categorie asteptam initiative care au apartinut functionarilor publici sau personalului contractual din sectorul public si s-au dovedit de impact in rezolvarea problemelor comunitatii rome sau in promovarea nevoilor/prioritatilor comunitatii rome pe agenda / in activitatile institutiei publice in cadrul careia activeaza.
Informatii detaliate, ghidul de inscriere si formularul de inscriere in competitie sunt disponibile pe www.ce-re.ro/participarepoliticaromi

Pasii pentru a intra in competitie pentru „Gala Participarii Politice a Romilor” sunt:

Pasul 1: Accesati www.ce-re.ro/inscrierepartpolromi

Pasul 2: Descarcati si completati formularul de inscriere (va puteti ajuta de Ghidul de inscriere pus la dispozitie!)

Pasul 3: Trimiteti formularul la ndiromania@gmail.com pana cel tarziu 11 martie 2012, ora 23:59.

Toate initiativele/proiectele inscrise pana in data de 11 martie 2012, vor intra in competitie, urmand a fi evaluate de catre un Juriu format din reprezentanti ai societatii civile si ai partidelor politice din Romania, sutinatori constanti ai activitatii NDI in Romania.

Criteriile principale ce vor fi considerate de catre membrii Juriului sunt:

–          Relevanta initiativei pentru comunitatea roma;

–          Impactul, rezultatele concrete ale initiativei;

–          Demersul participativ (atragerea factorilor interesati din diferite sectoare, stabilirea de parteneriate etc.);

–          Inovare, initiative curajoase/deschizatoare de drumuri.

„Gala Participarii Politice a Romilor” va avea loc in seara zilei de joi 29 martie 2012, in Bucuresti (ora de incepere si locatia evenimentului vor fi anuntate ulterior). Salvaţi in agenda.

Pentru informatii suplimentare sau detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail ndiromania@gmail.com si telefonic la 0726-214.399, persoana de contact Andreea Firastraeru, Ofiter de program.

Dorim sa multumim Centrului de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) pentru sprijinul si inspiratia acordate.

Succes! Echipa NDI

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.