Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Începem înscrierile pentru a doua ediție a clubului de programare online, gratuit pentru copiii din România!

0

Asociația Cartea Daliei din Cluj Napoca a început înscrierile elevilor și ale voluntarilor, pentru a doua ediție a proiectului Code Hero, Modul I (nivel începător, intermediar). Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani din mediul rural și orașele mici din România, elevilor cu deficiențe de auz, dar și angajaților din domeniul IT sau studenților la facultăți cu profil tehnic, care doresc să devină mentorii elevilor.

Pentru a participa la curs, este necesar ca elevii să aibă acces la calculator/ laptop cu microfon, cameră video funcțională, precum și conexiune bună la internet. În cadrul proiectului, elevii vor învăța noțiuni de programare cu Scratch și își vor dezvolta abilitățile necesare secolului XXI (creativitate, gândire critică, rezolvarea problemelor). Dincolo de importanța dobândirii abilităților digitale pentru locurile de muncă din viitor, ne-am dorit ca toți copiii să aibă posibilitatea să își continue educația, într-o perioadă în care aproape 3 milioane de elevi au fost nevoiți să întrerupă școala pentru o perioadă nelimitată (UNESCO), și pentru care situația în momentul de față este încă incertă.

În ceea ce privește activitatea voluntarilor, fiecare dintre aceștia va preda săptămânal (50 de minute), unei grupe de aproximativ 6 elevi, pe parcursul a 10 sesiuni (3 luni). Pentru cursuri, vor utiliza platforma Scratch și ghidul Creative Computing, resurse dezvoltate de grupuri de cercetare de la universitățile MIT și Harvard din Statele Unite. De asemenea, activitățile vor fi facilitate de utilizarea platformelor Google Classroom și Google Hangouts. Până în prezent, aproximativ 400 de elevi și 100 de voluntari au participat deja în cadrul cursurilor de programare online.

Mai multe detalii despre această ediție a proiectului, precum și formularele de înscriere, pot fi regăsite în link-urile de mai jos:

Termenul limită pentru înscrieri este de 31 august.

Programul aflat la cea de-a doua ediție este susținut prin programul We Care Together, lansat de Societe Generale European Business Services pentru susținerea grupurilor vulnerabile în vederea creșterii șanselor la o viață mai bună și la incluziune socială.

Despre Asociația Cartea Daliei

Cartea Daliei este o organizație tech non-profit din Cluj care promovează educația prin tehnologie. Misiunea asociației este să ofere copiilor din România acces la educație de calitate prin șanse egale, indiferent de gen, de mediul în care trăiesc, dacă au sau nu o dizabilitate sau dacă sunt de gen feminin sau masculin, pentru ca aceștia să își dezvolte abilitățile necesare pentru locurile de muncă din viitor, să prospere și să producă un impact în societate. Cartea Daliei a fost numită „Best Social Impact Startup din România” la Central European Startup Awards în 2018. Totodată, a primit premii precum: „Best Practice Digital Skills in Education” la European Digital Skills Awards acordat de Comisia Europeană și premiul I la categoria „Incluziune Socială” în cadrul Galei Tineretului din România, acordat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Despre Societe Generale European Business Services

Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, achiziții, resurse umane și IT.

Activitatea Societe Generale European Business Services a crescut substanțial în ultimii ani; de la un singur SSC specializat în domeniul Financiar în 2011, compania s-a tranformat într-un centru complex ce oferă o gamă extinsă de servicii: financiare, resurse umane, IT, iar ultima linie de business se concentrează pe susținerea funcțiilor corporate din domeniul operațional, de tipul KYC (Know your Customer) sau back office. SG EBS este un centru de servicii pentru numeroase entități ale Grupului, deservind 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.

În 2016, SG EBS a primit premiul de excelență pentru cea mai rapidă creștere în cadrul Romanian Outsourcing Awards, în 2018 a obținut premiul „SSC Company of the Year” în cadrul Romanian Outsourcing and Share Services Awards Gala, iar în 2019 a obținut premiile „Employer of the Year” și „CSR initiative of the year”, în cadrul Business Service Forum organizat de către Outsourcing Today. În 2020, în cadrul ABSL Awards Gala, a primit premiul 1 Business Leader în categoria CSR, iar în cadrul Romanian CSR Awards, SG EBS a primit locul 3 în categoria Sănătate, cu proiectul BI Elias.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.