Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În ultimele 6 săptămâni, Reţeaua Naţională de Colectare a crescut cu 8 locaţii

0

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, s-a extins cu 8 centre de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), prin inaugurarea centrelor de la Alba Iulia, Alexandria, Bistriţa, Cernavodă, Făgăraş, Găeşti, Săcălaz şi Sinaia, inaugurate pe parcursul ultimelor 6 săptămâni.

“Desfăşurăm un adevarat tur de forţă de deschideri de centre de colectare, cu sprijinul autorităţilor locale, care răspund pozitiv într-un număr tot mai mare iniţiativei noastre. Acestea reprezintă un serviciu de colectare DEEE la standarde europene, atât din dorinţa de a proteja mediul înconjurător, cât şi pentru atingerea cotei de 4 kg DEEE colectate anual de fiecare locuitor, normă impusă prin lege de Uniunea Europeană.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Tratarea acestui tip de deşeuri conform normelor europene în vigoare înseamnă şi protejarea mediului, întrucât DEEE-urile pot conţine substanţe periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzător, pot dăuna mediului şi sănătăţii oricăruia dintre noi.

Noul centru de colectare din Bistriţa, inaugurat pe 1 iunie, oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751 302 125, număr apelabil de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00.

Locuitorii din Bistriţa şi zonele din proximitatea municipiului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul deschis astăzi pe Strada Zefirului nr. 1, de luni pâna vineri între orele 14.00 şi 18.00 si sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.

Centrul de colectare din Cernavodă va fi inaugurat pe 2 iunie, este situat vizavi de Penny Market şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu pentru persoane fizice şi juridice, pentru aparatură voluminoasă, prin comandă telefonică la numerul 0767.104.837, apelabile de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-17.00.

Locuitorii din Cernavodă şi zonele din proximitatea oraşului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, în fiecare sâmbătă, între orele 09.00 şi 16.00.

Cele două lansări de centre au beneficiat de sprijinul partenerilor Electrolux şi Gorenje, care au pus la dispoziţie premiile oferite celor mai norocoşi dintre deponenţii participanţi la inaugurarea centrelor.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.