Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Îmi Dăruiesc Ziua Cadou – o nouă platformă de crowdfunding social în România

0

Multora dintre noi ni s-a întâmplat cel puţin o dată să fim întrebați ce ne dorim de ziua noastră și să nu avem un răspuns.

Deși intențiile prietenilor au fost de fiecare dată bune, am primit ulterior cadouri de care nu aveam nevoie ori nu ne-au plăcut.

Noua platforma de crowdfunding online www.imidaruiesc-ziuacadou.ro își propune să aducă mai multă valoare zilelor de naștere prin crearea de campanii online de strângere de fonduri, pentru susţinerea unor cauze cu impact social, inițiate în preajma zilelor de naștere.

Logo Îmi Dăruiesc Ziua Cadou

De ce existăm?

Dincolo de a fi un instrument de finanțare pentru proiectele non-guvernamentale, platforma își propune să încurajeze:

  • gesturile de generozitate – inițiate cu ocazia zilelor de naștere, acestea sunt asociate cu emoții pozitive și apreciere din partea celor dragi;
  • un model unic de comunicare al proiectelor din mediul non guvernamental – prin definirea unor pachete  de susținere foarte detaliate prin care un Sărbătorit sau donator poate alege să susțină o anumită cauză;
  • donațiile online – istoricul privind evoluția accelerată a dezvoltării și utilizării online-ului în activitatea de zi cu zi confirmă potențialul mare al acestui tip de donaţii. 

Proiect Câștigător al Startery Central & Eastern Europe, noiembrie 2015

Proiectul Îmi Dăruiesc Ziua Cadou a fost desemnat câștigător într-o competiţie internațională adresată start-up-urilor cu impact social din Europa Centrală și de Est, în noiembrie 2015, competiţie organizată de Social Impact Berlin, SAP Labs și Ashoka, cea mai mare comunitate de antreprenori sociali din lume. Astfel că, la sfârșitul lunii februarie, echipa va petrece 2 săptămâni în Berlin alături de cei de la Social Impact Lab, pentru a pune la cale planuri de extindere.

http://startery.de/news/startery-cee-we-teamed-up-for-a-real-social-impact-in-central-eastern-europe-2895

Cine suntem?

Platforma www.imidaruiesc-ziuacadou.ro este fondată și coordonată în timpul lor liber de Ramona și Oana. Ramona lucrează în departamentul de marketing al uneia dintre cele mai mari companii globale din industria bunurilor de larg consum iar Oana este coordonator de evenimente intr-o organizaţie adresată femeilor de business din România.

Datorită numărului mare de susţinători ce și-au anunțat interesul de a-și dărui ziua cadou în următoarea perioadă, Ramona & Oana au hotărât să își mărească echipa cu cel puțin 10 voluntari din diverse domenii. Acest lucru le va ajuta să facă faţă unui număr nelimitat de Sărbătoriți și să dea sfară în toată ţară de campaniile Îmi Dăruiesc Ziua Cadou. Aplicările sunt deschise până în 20 februarie AICI.

“Suntem de părere că, uneori, singurul lucru pe care poţi să îl mai oferi unui om e o nouă șansă. În contextul în care ești independent financiar și emotional, atunci ești capabil să îi ajuţi și pe alții și să fii șansa de care au nevoie. Poate banii nu aduc întotdeauna fericirea însă, în unele cazuri, o sumă oricât de mică poate aduce încredere și speranţă în viaţa cuiva. Suntem sigure că zilele de naștere pot face lumea mai bună”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.