Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

HOSPICE Casa Speranței, premiată de două ori la Gala Oameni pentru Oameni

0

Echipa HOSPICE Casa Speranței s-a bucurat miercuri seară de încă o recunoaștere a implicării în comunitate. Doi dintre membrii Echipei HOSPICE noștri au fost premiați la ediția din acest an a Galei Oameni pentru Oameni, organizată de Camera de Comerț Americană din România și Asociația pentru Relații Comunitare.

Diana Nazarin

În cadrul evenimentului, Laszlo Bodor, Director de Fundraising si Comunicare la HOSPICE a fost distins cu premiul pentru cel mai bun fundraiser profesionist.

Laszlo Bodor s-a alăturat fundației HOSPICE Casa Speranței în urmă cu cinci ani, în calitate de voluntar. Activitatea de voluntariat i-a permis să cunoască proiectele fundației și, alături de echipa de fundraising, să facă față provocărilor într-o perioadă de criză economică și dezvoltare accelerată a serviciilor oferite de HOSPICE, în contextul deschiderii noului centru de îngrijire paliativă din Bucuresti.

Atașamentul lui pentru cauză a fost mult apreciat, iar implicarea în activitățile de fundraising a generat un impact considerabil la nivel organizațional, astfel încât după încheierea programului “Voluntar de profesie”, Laszlo Bodor a preluat responsabilitățile poziției de Director de Fundraising și Comunicare.
În perioada aprilie 2014 – martie 2015 a dezvoltat strategii și instrumente de fundraising menite să contribuie la diversificarea surselor de finanțare ale Fundației, la identificarea și loializarea unor susținători noi, la atragerea de fonduri pe termen scurt și mediu pentru a asigura continuitatea serviciilor de paliație oferite gratuit pacienților cu boli incurabile. În această perioadă, echipa de fundraising și comunicare a reușit să crească cu 22% veniturile față de anul precedent.

„Le mulțumesc organizatorilor și juriului pentru distincția acordată, care este o recunoaștere a muncii întregii echipe de fundraising și comunicare, formată din 13 profesioniști ce lucrează în centrele HOSPICE Casa Speranței din București și Brașov” a declarat Laszlo Bodor.
Un al doilea membru al echipei HOSPICE, Diana Nazarin a primit premiul pentru cea mai bună campanie de fundraising a unei organizaţii mari pentru campania Luna Florii de Colț.
Timp de 20 de ani, „Luna Florii de Colț“, cea mai longevivă campanie a fundației HOSPICE Casa Speranței, a transformat un simbol într-un imbold colectiv, care a căpătat putere tot mai mare și s-a extins de la un an la altul. Pentru că proiectul a fost îmbrățisat de numeroase lăcașe de cult de diferite confesiuni, mesajul HOSPICE a ajuns la mii de oameni, cărora li s-a oferit posibilitatea de a sprijini concret fundația să asigure ajutor gratuit persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Cea de-a 20-a editie a campaniei „Luna Florii de Colt“ a fost sprijinita de 169 lacase de cult si care au găzduit cutiile de donații și au transmis enoriașilor apelul organizației. La finalul perioadei de desfășurare de trei luni, venitul realizat, aproximativ 90.000 de lei, a acoperit costul pentru 1000 de vizite la domiciliul pacienților aflați în îngrijirea HOSPICE.
Motivele de bucurie ale echipei HOSPICE nu s-au oprit însă la cele două distincții. Diana Oncioiu de la Dela0.ro a luat premiul pentru cel mai bun material de presă despre filantropie cu reportajul „Până în ultima clipă de viață”, despre fundraiserii voluntari ai Fundației Hospice Casa Speranței. Reportajul poate fi accesat la următoarea adresă: http://www.dela0.ro/pana-ultima-clipa-de-viata.

Le mulțumim și pe această cale organizatorilor, Camera de Comerț Americană din România și Asociația pentru Relații Comunitare, juriului, precum și celor care ne-au sprijinit și ne sprijină pentru a putea oferi servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii incurabili din România.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.
Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Credit foto: ARC România și AmCham România

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.