Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity România şi Europharm Distribuţie au desfăşurat cursuri de eficienţă energetică pentru 455 de persoane

0

 

Habitat for Humanity România şiEuropharm Distribuţie au învăţat 455 de persoane despre ceea ce înseamnă eficienţa energetică. Informaţiile cuprinse în sesiunile de training au constat în: aspecte referitoare la utilizarea eficientă a aparatelor electrocasnice şi eficienţa termică a locuinţei, tipuri de materiale şi tehnologii pentru izolaţie, precum şi secrete din practică.

“În colaborarea noastră cu Habitat for Humanity Romania ne-am implicat  în viaţa societăţii locale şi altfel decât prin tradiţionala construcţie de case pentru cei în nevoie. Am ales să promovăm intern un proiect de eficienţă energetică prin care angajaţii noştri să poată interacţiona şi oferi soluţii practice familiilor din comunităţi defavorizate economic. Eficienţa energetică este o prioritate şi pentru business-ul Europharm. Ne concentrăm constant pe reducerea consumului de energie şi apă şi a cantităţii de deşeuri generate”, declarăMargareta Mareş, Director General Europharm Distribuţie.

 

Sesiunile de training s-au desfăşurat astfel: sesiunea de tip “train the trainer”, la care au participat 8 reprezentanţi Europharm Distribuţie din Bucureşti, Baia Mare, Braşov şi Suceava şi câte un reprezentant al Habitat for Humanity România din cele şapte filiale. Scopul acestei sesiuni a fost acela de a fi instruiţi câte 2 traineri (unul de la Europharm Distribuţie şi unul de la Habitat for Humanity România) pentru ca, apoi, aceştia să poată instrui împreună mai multe familii din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Succeava.

 

Simt ca am învăţat multe şi-mi doresc să pot împărtăşi cunoştintele căpătate, să fac faţă provocării de a deveni un bun consultant pentru cei ce au nevoie de ajutor. Acum pot să ofer familiilor beneficiare cunoştinţe despre izolaţia unei case şi despre cum putem să fim mai eficienţi energetic, fără a deveni zgârciţi cu noi înşine”, spune Monalisa Inderjoschi, repezentant al Europharm Distribuţie, participant la training.

 

Trainingul a fost susţinut de doi specialişti în eficienţă energetică. Durata acestuia a fost de o zi şi s-a desfăşurat la începutul lunii noiembrie. Trainingurile cu cei 455 de beneficiari s-au derulat pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie. Aceste traininguri au fost organizate de Habitat for Humanity România cu sprijinul financiar al City Financial.

 

„Pe lângă programele de construcţii, Habitat for Humanity România pune din ce în ce mai mult accent şi pe sprijinul familiilor prin programe de educaţie financiară şi educaţie pentru eficienţă energetică. În anul 2012, la nivel naţional, Habitat for Humanity România a oferit traininguri gratuite pentru 417 familii. Ne propunem să continuăm desfăşurarea acestor activităţi care aduc valoare adăugată considerabilă comunităţilor, şi în viitor, crescând substanţial numărul familiilor consiliate”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare Habitat for Humanity Romania.

Train the Trainers

Europharm Distribuţie este o companie românească ce şi-a început activitatea printre primii distribuitori privaţi din România, în urmă cu mai bine de 18 ani. Domeniile de activitate ale Europharm Distributie implica:

  • Distribuţia directa de produse farmaceutice – Cuunportofoliu larg, care cuprinde peste 4.000 de produse, de la peste 100 de furnizori locali şi internaţionali, Europharm Distribuţie se adresează unui număr de peste 6.000 de puncte de lucru ale farmaciilor independente, lanţurilor naţionale, spitale şi alte tipuri de clienţi.
    • Furnizarea de servicii logistice – Europharm Distribuţie oferă o gamă largă de servicii pentru producătorii şi furnizorii de produse farmaceutice din România, cum ar fi: depozitare, manipulare, facturare, operaţiuni transport, livrare, dar si servicii logistice pentru mostre, studii clinice şi materiale promoţionale.

 

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.