Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol anunţă câştigătorii programului „Împreună pentru fiecare” 2011

0

Grupul Rompetrol a selectat  19 proiecte de responsabilitate socială, în cadrul celei de-a treia ediţii a programului naţional „Împreună pentru fiecare”. Bugetul alocat implementării proiectelor este de 275.000 USD.

“După doi ani de rezultate foarte bune – 36 de proiecte implementate, aprox. 200.000 beneficiari direcţi şi indirecţi – continuarea acestui program a reprezentat un gest firesc al unei companii permanent preocupată de dezvoltarea şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Şi în 2011 am primit propuneri de proiecte foarte bune care surprind nevoi reale ale comunităţilor locale.  Departajarea acestora a fost dificilă, însă ceea ce a facut diferenţa a fost demonstrarea capacităţii de antreprenoriat social din partea aplicanţilor, cât şi a capacităţii de catalizare a tuturor membrilor comunităţii care sunt atât implementatori cât şi beneficiari ai proiectelor”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Programul „Împreună pentru fiecare” a oferit ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie în perioada 21 aprilie – 12 iunie 2011 proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Astfel, 195 de proiecte (72 de mediu, 123 de sănătate) au fost depuse pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro, iar in perioada 13 iunie -08 iulie acestea au fost jurizate şi evaluate în teren.

Cele 19 iniţiative câştigătoare au fost desemnate pe baza unui vot public pe facebook si website (cu pondere 25 %) şi a unui juriu compus din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG (cu pondere de 75%). La evaluare proiectelor de către juriu, s-a avut în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuia să stabileasca un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.

Activităţile propuse pentru proiectele din sfera sănatate sunt: renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi (amplasare de panouri solare, realizarea de staţii ecologice de epurare a apelor menajere, instalarea de pompe de căldură sol-apă, reabilitarea de terenuri degradate). Bugetul unui proiect este alocat în limita a 45.000 RON.

Cele 10 proiecte de sănătate şi 9 de mediu selectate pentru implementare în 2011 sunt localizate în judeţele Bihor, Brăila, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Neamţ, Prahova, Sibiu, Tulcea, Teleorman, Vaslui.

În 2009 şi 2010 au fost inscrise în cadrul programului „Împreună pentru fiecare” 600 de proiecte, iar 36 de comunităţi locale au primit finanţare pentru proiectele lor (21 din domeniul sănătate şi 15 din sfera protecţiei mediului), în 20 de judeţe. Bugetul alocat de Grupul Rompetrol implementării proiectelor a depăşit 500.000 euro.

 

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.