Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GROW, noua atitudine in educatie!

0

GROW, noua atitudine în educaţie, Ştie ce ai făcut în această vară

Grow este programul educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel naţional, singurul ce aduce studenţi internaţionali alături de liceeni în cadrul a 3 ediţii pe an. Programul este organizat  de AIESEC şi Şcoala de Valori cu sprijinul Fundaţiei Dinu Patriciu.

grow scoala de valoriGrow a dat startul înscrierilor pe www.growedu.ro pentru ediţia 1.0 &1.1, din vara acestui an, adresată liceenilor aflaţi în clasele a X-a şi a XI- a. Această iniţiativă educaţională este o experienţă creată de pasiunea tinerilor şi expertiza specialiştilor în educaţie, cu scopul de a ajuta reprezentanţii unei generaţii să-şi dezvolte abilităţi, atitudini şi cunoştinţe, împreună cu studenţi străini veniţi în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internaţional al organizaţiei AIESEC.

Cu o abordare specifică pe fiecare an în parte, Grow, un program de anvergură naţională, se va desfăşura, în această vară, în 11 oraşe din România.

Proactivitate şi dezvoltare de atitudini, management de proiect, eficienţă personală, abilităţi de prezentare – simulări şi practica, valori personale şi valori culturale române sunt o parte din temele abordate în curriculum GROW pentru ediţia 1.0 & 1.1.ScoalaDeValori-logo-descr-alb

Programul Grow se desfăşoară sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a două săptămâni, susţinute în limba engleză. Elevii vor fi ghidaţi de studenţi străini antrenaţi de organizatori în cadrul unui program de pregătire pentru a asigura  consecvenţa abordării indiferent de oraş sau grupa de elevi.

Miruna, participant în ediţia din primăvară dedicată clasei a IX-a povesteşte despre experienţa ei : “O idee strălucită. Aşteptam cu nerăbdare fiecare oră de Grow. Îmi place că reuşim să învăţăm ceva şi în acelaşi timp să ne şi distrăm. Am reuşit să învăţ unele lucruri care la şcoală nici măcar nu se predau. De exemplu, pot acum să organizez un proiect cum trebuie. Mi-a placut tot! În special studenţii din străinătate. Sunt persoane grozave cu care am reuşit să mă împrietenesc şi sper ca şi după ce se termină proiectul să păstrez legătura cu ei. În acelaşi timp, imi place că toţi trainerii sunt un amestec de culturi, cu care totuşi am reuşit să ne înţelegem, toţi vorbim aceeaşi limbă, engleza.”

In perioada 26 iulie – 8 august 2010 si 16 august – 29 august 2010 AIESEC Timisoara impreuna cu Scoala de Valori lanseaza scoala de vara GROW dedicata liceenilor de clasa a X-a si a XI-a. Liceele partenere din oras sunt : Colegiul tehnic Henri Coanda, Liceul teoretic William Shakespeare, Liceul teoretic Jean Louis Calderon, Liceu teoretic Nikolaus Lenau, Colegiul National Banatean, Colegiul Naţional Constantin Diaconovici Loga, Liceul Teoretic William Shakespeare, Liceul Grigore Moisil, Colegiul Naţional Economic F.S. Nitti, Liceul Pedagogic Carmen Sylva si Colegiul Ana Aslan. Proiectul se va desfasura sub forma unor ateliere de lucru pe parcursul a 2 saptamani sustinute in limba engleza. Facilitatorii acestui program vor fi traineri straini din tari precum: Polonia, Bulgaria, Rusia veniti in Timisoara in stagii de activitate profesionala prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC.

…………………………………………………………………………………………………………….

Ca părinte, sunt foarte îngândurat legat de viitor. Am reşineri în ceea ce priveşte caracterul pe care mediul social îl poate forma în orice copil. De aceea, programul Grow şi toate iniţiativele educaţionale ale Şcolii de Valori sunt gândite să faciliteze dezvoltarea aspectelor ce astăzi lipsesc sau sunt lăsate la voia întâmplării, valori autentice, reale, în jurul cărora copii să-şi construiască alegerile de viaţă, de carieră şi începutul vieţii de adult” declară preşedintele şcolii de Valori, Ştefan Pălărie.

Proiectul a fost modul perfect de a cunoaşte, mai în profunzime, generaţia tânără din România. Cât despre cursuri, au fost pe cât de serioase pe atât de amuzante, transformându-se în învăţare prin joc şi zâmbet. O altă oportunitate oferită de AIESEC a fost aceea de a organiza activităţi în afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase într-un cadru informal, alături de elevi romani, mulţi dintre ei devenindu-mi prieteni.” îşi aminteşte Renée van Gerwe – student din Olanda participant în cadrul ediţiilor precedente.

Elevii de clasa a X-a şi a XI-a se pot înscrie până pe 11 iunie pe www.growedu.ro.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.