Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GraffitiA, platformă online dedicată artistelor de street art și graffiti

0

q

• 1 platformă online dedicată artistelor de street art și graffiti
• 1 bibliotecă participativă de street art și graffiti deschisă publicului larg
• 5 workshops: activism și artă participativă, graffiti, street art, grafică și ilustrație
• 75 tinere artiste participante
• 1 intervenție de street art în spațiu public
• 1 revistă de street art și graffiti cu portofolii ale artistelor participante

Asociația Quantic anunță lansarea proiectului GraffitiA, un proiect ce contribuie la activarea femeilor pentru revendicarea egalității de gen, având ca obiective:

 promovarea egalității de gen și combaterea discursului instigator la ură împotriva femeilor, prin mijloace artistice;
 promovarea cetățeniei active și facilitarea procesului de empowerment în rândul femeilor, prin implicarea lor în activități de graffiti, street art, grafică și ilustrație;
 crearea de situații și spații (online și offline) pentru tinere artiste să se solidarizeze, să își facă vocea auzită.

Pe durata a zece luni (iulie 2015 – aprilie 2016), peste 75 de tinere artiste vor lucra împreună și vor realiza: o platformă online dedicată artistelor de street art/graffiti/grafică/ilustrație din țară și din afara țării; o bibliotecă participativă tematică deschisă publicului larg; o intervenție colectivă de street art în spațiul public și o publicație interdisciplinară care să aducă în discuție publică teme precum: discursul instigator la ură, violența împotriva femeilor, hărțuirea sexuală, mișcări feministe prin mijloace artistice, inegalitatea de gen.

Proiectul GraffitiA este coordonat de Asociația Quantic și finanţat cu 35100 euro din granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

www.facebook.com/asociatia.quantic

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.