Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gesturi mici implinesc vise mari!

0

Taberele organizate de Fundatia „Inima de Copil” cu ajutorul campaniei de strangere de fonduri prin SMS la 8837 – Ajuta un copil sa mearga in tabara! Impreuna construim amintiri de neuitat! sunt in plina desfasurare iar numarul de SMS-uri trimise pana acum este de 190 si creste in fiecare zi. Taberele si campania desfasurate in perioada 1 iulie – 31 august sunt sustinute si prin donatii in conturile Lei RO98RNCB0141032886400001, cont in Euro RO17RNCB0141032886400004, CIF 9076002, cod SWIFT: RNCBROBU, prin sponsorizari din partea unor companii partenere si donatii individuale ale unor oameni inimosi care sprijina misiunea organizatiei, aceea de a ajuta si da speranta copiilor, tinerilor in dificultate si familiilor lor.

Gesturi mici implinesc vise mari!
Prima serie de copii care a ajuns la inceputul saptamanii trecute in tabara, la munte (comuna Naruja, judetul Vrancea) a fost cea a copiilor aflati in programele Centrului multifunctional de recuperare si reabilitare pentru copii cu intarzieri in dezvoltare si dizabilitati, apartinand organizatiei. 16 copii cu dizabilitati, fratiori si parinti ai lor s-au bucurat intre 6 – 11 iulie 2016 de cateva zile petrecute la munte. S-au plimbat, s-au jucat, au admirat fiecare floare, copac, peisaj nou ce li se descoperea, au fost implicati in activitati care i-au facut sa capete mai multa incredere in ei si au avut o vizita minunata si neasteptata la Clubul Sportiv de Echitatie „Caballus” din apropierea taberei.

„Ma bucur extraordinar de mult ca am reusit sa scoatem din mediul lor copii care fara sustinerea noastra nu ar fi reusit sa beneficieze de astfel de experiente. Cei mai multi dintre parinti nu ar fi avut posibilitatea sa calatoreasca alaturi de copiii lor din cauza situatiei complexe a copiilor lor si limitarilor financiare. Cei mici alaturi de parinti si de specialistii nostri, in zilele petrecute in tabara, au reusit sa se redescopere si sa vada ca pot avea iesiri fara a fi priviti rautacios sau simtindu-se mult prea diferiti de ceilati.” Iuliana Jozsa, psihopedagog la Centrul multifunctional al Inima de Copil

„Suntem extrem de incantati de zilele petrecute in tabara! Mai mult ca niciodata muntele mi-a oferit posibilitatea de a petrece timp de calitate alaturi de copilul meu imprumutand din modul de comunicare al terapeutilor, personal al organizatiei, pe care i-am avut in permanenta alaturi de noi. Petrecand atatea zile impreuna am fost de-a dreptul imputerniciti de acestia, am depasit sentimentul de coplesire pe care il aveam … Nu imi vine sa cred ca cel mic nu a mai facut crize, ca si-a imbunatatit comportamentul, ca si-a corectat modul de interactiune …” – marturia unei mamici a unui copil cu tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportament opozitionist greu de corectat.

Cea de a doua serie de copii, cea in care participa copii sustinuti de organizatie prin burse lunare, copii din programul „Un sat, un copil!” avand rezultate scolare deosebite si copii din programul desfasurat de organizatie Scoala dupa Scoala la Scoala Gimnaziala Nr. 2 „Gh. Petrascu” Tecuci sunt cei care beneficiaza saptamana aceasta de experiente de neuitat. In acesta serie de tabara, alaturi de echipa organizatiei se afla si 4 voluntari din Franta membri ai organizatiei de Cercetasi si ghizi ai Frantei.

„Suntem 4 tineri de 20 de ani care facem parte din grupul Cercetasi si ghizi ai Frantei. In Franta exista 3 grupuri de cercetasi diferite. Activitatile propuse de grupul din care facem parte au la baza valori precum generozitatea si intrajutorarea. Datorita acestor valori ale grupului si desfasurarii unui numar mare de proiecte am acumulat o vasta experienta in ultimii ani. Astfel ca proiectul pe care il desfasuram vara aceasta este marcarea celor 10 ani de activitate ca cercetasi.

Filiala din care facem parte se numeste „Compagnon” si ne-a propus sa facem un experiment de o luna in strainatate. Acest proiect este o initiativa personala si isi doreste sa fie un schimb cultural. Judith Lachnitt, Etienne Daviet, Caroline Morellet si eu insumi (Martin Perrin) ne-am dorit mereu sa avem aceasta experienta alaturi de copii care provin din familii aflate in dificulatate, de a patrunde in mediul lor si de a fi in preajma lor pentru a le putea aduce un pic de bucurie, veselie, culoare, de a face o mica schimbare in viata lor, de a realiza un schimb intre noi si ei, schimb care este de nepretuit.

De ce am ales Fundatia Inima de Copil? Am discutat cu un alt grup de cercetasi pe care i-am auzit ca au avut activitati alaturi de Inima de Copil. Feedback-ul a fost unul pozitiv si la intalnirea de la Lyon pe care am avut-o cu doua persoane din organizatie am hotarat sa realizam acest proiect impreuna. Am avut inainte de aceasta intalnire un contact cu alta organizatie. Dar acel proiect nu a putut fi realizat avand pareri prea diferite.
Cum vedem acest proiect dupa cele 3 zile petrecute impreuna? La inceput am avut probleme de comunicare cu cei mici. Intr-adevar a trebuit sa avem un prim contact pentru a le castiga increderea care s-a realizat in primele 2 zile, bariera lingvistica fiind cea de care ne temeam cel mai mult.

In cele din urma, multumita Madalinei si coordonatorilor taberei, am putut comunica cu copiii si am trait multe experiente emotionante impreuna. Este ceea ce ne-a facut sa alegem sa desfasuram acest proiect si este o mare satisfactie sa vedem cum toate eforturile noastre sunt recompensate prin zambete. Pentru a putea ajunge aici, in ultimii 3 ani, am strans fondurile necesare pentru finantare si am reusit sa fim toti 4 o echipa. Judith este studenta la Stiinte Politice la Lyon, Etienne studiaza ingineria la Lyon si pleaca in Finlanda anul urmator pentru un an de studiu acolo, Caroline tocmai si-a finalizat studiile si a devenit logoped, iar eu tocmai ce mi-am luat diploma pentru gestiunea si administrarea afacerilor si voi pleca anul urmator sa studiez 12 luni in Vilnius.” Martin Perrin, membru in grupul de Cercetasi si ghizi al Frantei.

Aceste tabere care pentru alti copii reprezinta lucruri, experiente obisnuite, pentru beneficiarii programului reprezinta oportunitatea de a experimenta un mod de viata normal. Taberele sunt un prilej unic de a deschide timp de cate o saptamana universul copiilor catre locuri si activitati nesperate si extraordinare: excursii, jocuri si multa veselie, pictura, povesti, paturi calde si mancare extraordinar de buna.

Multumim donatorilor individuali, celor care trimit 2 euro prin SMS la 8837 si companiilor ce ne sustin deja pentru ca 80 de copii sa mearga in tabara: Santierul Naval Damen Galati, Banca Transilvania.

Ajuta un copil sa mearga in tabara! Impreuna construim amintiri de neuitat!
Trimite SMS la 8837 si doneaza 2 euro!

Despre Fundatia „Inima de Copil”

Fundatia „Inima de Copil” a fost infiintata in decembrie 1996 in Galati, Romania. Viziunea Inima de Copil continua sa devina realitate iar numarul de copii pe care ii ajutam a crescut an de an. Datorita donatorilor si finantatorilor nostri, in cei 20 de ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri si familii in dificultate din zona saraca de S-E a Romaniei au beneficiat de activitatile noastre. Mai multe detalii pot fi regasite pe www.inimadecopil.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.