Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Tinerilor Scriitori în direct la Radio România Cultural de Ziua Culturii Naţionale

0

Radio România Cultural transmite în direct , marţi, 15 ianuarie 2013, de la ora 18.00, din sala de festivităţi a Institutului Cultural Român, Gala Tinerilor Scriitori / CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2012.

gala-tinerilor-scriitori-2012_medium

Juriul, compus din criticii literari: acad. Eugen Simion, Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat şi Bogdan Crețu, a hotarât câştigătorul Premiului Cartea de Poezie a anului 2012:

Liviu Ioan Stoiciu, pentru volumul „ Substanţe interzise”, Editura Tracus Arte

Premiul Cartea de Poezie a anului 2012, în valoare de 3000 lei, va fi oferit de Institutul Cultural Român.

De asemenea, Juriul a anunţat nominalizările pentru cele trei secţiuni precizate în regulamentul Galei (listate în ordinea alfabetică a autorilor):

Tânărul Poet al anului 2011:

Vlad Moldovan, pentru volumul “Dispars”, Editura Cartea Românească

Andra Rotaru, pentru volumul „Lemur”, Editura Cartea Românească”

Radu Vancu, pentru „Frânghia înflorită”, Casa de Editură Max Blecher

 

Tânărul Prozator al anului 2011:

Cosmin Perţa, pentru “Teofil şi Câinele de lemn”, Editura Herg Benet

Dan Sociu, pentru “Combinaţia”, Editura Casa de Pariuri Literare

un cristian, pentru “morţii mă-tii”, Editura Casa de Pariuri Literare

 

Tânărul Critic literar al anului 2011:

Ioana Dunea, pentru “Literatura reideologizării. 1957-1964. Poezia”, Editura Tracus Arte

Mihai Iovănel, pentru “Evreul improbabil: Mihail Sebastian: o monografie ideologică”, Editura Cartea Românească

Claudiu Turcuş, pentru “Estetica lui Norman Manea”, Editura Cartea Românească

Gala Tinerilor Scriitori se va desfăşura în cadrul unui eveniment multiart, unde vor fi prezenţi Ioana Crăciunescu, Ionuţ Bogdan Ştefănescu şi Mircea Tiberian

 Gala Tinerilor Scriitori este un eveniment ce marchează sărbătorirea celei de-a treia ediţii a Zilei Culturii Naţionale, conform unei Legi promulgate la 6 decembrie 2010 de Preşedintele României Traian Băsescu.

Gala Tinerilor Scriitori este un eveniment-concurs dedicat tinerilor creatori de literatură română, între 18-35 de ani, din spaţiul geografic şi cultural românesc. Un proiect menit să ofere o scenă publică de afirmare pentru cei ce vor să le fie confirmate de către profesioniştii domeniului editorial şi ai celui literar talentul exprimat la „prima verba” ori valoarea unor apariţii editoriale. Un eveniment care să pună în comunicare creatoare pe tinerii scriitori cu valorile canonice ale poeziei române contemporane care merită să fie distinse cu Premiul CARTEA DE POEZIE A ANULUI 2012.

Gala Tinerilor Scriitori e un proiect prin care i se oferă publicului din România câteva dintre cele mai importante opere ale literaturii scrise în română de către cei mai tineri scriitori. Publicul are, astfel, perspectiva unor scrieri literare aflate la începuturile lor, dominate de experiment şi de exersarea unor formule inovative de stil, gândire şi limbaj literar. În acelaşi timp, publicului i se aduc substanţiale dovezi culturale şi spirituale în confruntarea cu un viitor amprentat tot mai mult de consumism, tabloidizare şi noile tehnologii ale comunicării şi informaţiei.


Gala Tinerilor Scriitori
 încurajează expresia literară autentică şi organică în limba română.

Organizatorii Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de Poezie a anului 2012 sunt Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti şi Asociaţia EURO CULTURART.

Juriul Galei: acad. Eugen Simion, Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat şi Bogdan Creţu.

Invitaţii speciali ai Galei: Ioana Crăciunescu, Ionuţ Bogdan Ştefănescu şi Mircea Tiberian

Moderatorul şi iniţiatorul evenimentului: Dan Mircea CIPARIU.

Coproducător: Radio România Cultural

Partener media: AgenţiadeCarte.ro.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.