Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

0

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un nou cadru util pentru a pune reflectoarele pe cele mai bune iniţiative de responsabilitate socială în domeniul protecţiei mediului. „Proiecte sau acţiuni care vizează colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor şi echipamentelor electrice, a oricăror acţiuni care îşi propun să colecteze selectiv deşeuri sau să salveze şi să protejeze mediul în care trăim” conform Hotnews. Organizatorul acestui concurs / eveniment este ECOTIC cu sprijinul Hotnews  şi Ministerul Mediului, Departamentul gestiune deşeuri.
„Ti-a placut un proiect de mediu? Propune-l pentru premiere. Vei fi la randul tau premiat (premii in echipamente electrice si electronice, in valoare totala de 4000 euro). Companiile / Organizatiile / Scolile / Asociatiile / Institutiile Publice isi pot inscrie proiectele in concurs si fara recomandarea unui utilizator. In urma deciziei juriului, respectiv a votului publicului, vor primi trofeele Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.

    * Orice utilizator HotNews.ro poate inscrie un proiect postand fotografii, insotite de o explicatie a proiectului si eventual linkuri care sa furnizeze detalii.

    * Orice companie, scoala, inspectorat scolar, organizatie juridica romana care a avut proiecte pentru un mediu curat este invitata sa le inscrie in Gala Premiilor pentru un Mediu Curat (la recomandarea unui utilizator sau prin proprie inscriere).
Gala este organizata de ECOTIC, prima organizatie colectiva de gestionare a deseurilor electrice si electronice din Romania. Inscrierile se fac prin intermediul platformei electronice gazduite de HotNews.ro.

La acest concurs pot lua parte urmatoarele doua categorii:

gala-premiilor-mediu-curatI. Autorii propunerilor – Persoanele fizice care propun un proiect spre premiere. Acestia trebuie sa fie utilizatori inregistrati ai site-ului www.hotnews.ro. Cei care nu au un cont pe HotNews.ro, se pot inregistra aici: http://www.hotnews.ro/inregistrare, completand formularul de inscriere ca membru. Vezi Regulamentul concursului.
II. Participantii (companiile/ institutiile publice inscrise in concurs, pe baza unei propuneri venite de la utilizatori sau a propriei inscrieri). Acestia pot fi:

    * orice persoană juridica cu sediul social in Romania, care inregistreaza activitate economica sau comerciala de cel putin 12 luni calendaristice inainte de inscrierea la concurs si are minim 5 angajati cu contract permanent de munca.

    * orice organizatie scolara, unitate de invatamant de orice nivel sau organizatie publica centrala sau locala, de tipul : prefectura, primarie, inspectorat, minister – de pe teritoriul Romaniei, care exista cu cel putin 12 luni calendaristice inainte de inscrierea la concurs si are minim 5 angajati permanenti.

Autorii propunerilor pot castiga echipamente electrice si electronice in valoare totala de 4000 euro. Companiile inscrise vor castiga trofee care sa demonstreze implicarea in actiuni destinate unui mediu curat.

    * Pentru a participa la concurs trebuie sa aveti cont de utilizator HotNews.ro. Daca nu aveti cont, va puteti inregistra http://www.hotnews.ro/inregistrare, completand formularul de inscriere ca membru. Daca aveti cont, accesati sectiunea „Concursurile mele” din contul myHotNews, aflata in partea din dreapta sus a site-ului www.hotnews.ro. Inainte de a participa acceseaza sectiunile Galei pentru un Mediu Curat: Regulament, Juriu, Premii.”
NOTA: Pentru orice intrebari si sesizari referitoare la concurs va rugam sa ne scrieti la adresa concurs[at]hotnews.ro.

Formularul de înscriere este disponibil şi aici

Exemplu de campanie: „Campania „Monstrii nepasarii noastre

„Campania „Monstrii nepasarii noastre”, a fost realizata in cadrul programului Capitala creste Verde. Campania s-a desfasurat in perioada 21 martie -10 aprilie 2009 si a constat in amplasarea in zone centrale ale Bucurestiului a 6 obiecte de arta realizate din deseuri de catre studenti la arhitectura. Printre materialele folosite s-au numarat PET-uri si aparate electronice si electrocasnice vechi. Campania nu a fost una de colectare a deseurilor, ci de atentionare a populatiei pentru a pastra capitala curata. Principalii parteneri ai acestei campanii au fost: Rompetrol, Recolamp, Grafica si Tipar si ECOROM Sursa fotografii: http://www.capitalaverde.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.