„Gala Marilor Români” – prima ediţie: Ovidiu Lipan Ţăndarică

0

GALA MARILOR ROMÂNI reprezintă un eveniment anual axat în exclusivitate pe omagierea unor mari personalități ale României, personalități cu o impresionantă carieră artistică pentru care o reconfirmare a valorii incontestabile, în cadru aniversar, reprezintă un gest firesc și necesar.

Astfel, Gala urmăreşte să readucă în atenţia publică pe acei români de excepție care au reprezentat și reprezintă România în lume şi care au adus o contribuţie importantă  în domeniul lor de activitate.

Prima ediție are în centrul atenției un artist ce nu are nevoie de multe prezentări –Ovidiu Lipan-Ţăndărică.

Lansat muzical în trupa Roşu şi Negru (împreună cu Nancy Brandes, Florin Ochescu, Dan Bădulescu și Liviu Tudan), Țăndărică a atins statutul de idol al unor întregi generații de români – și nu numai – grație celor 3 decenii de colaborare cu Phoenix (din line-up-ul căreia au făcut parte, de-a lungul vremii,  Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Mani Neumann, Josef Kappl şi mulţi alţii). Pe lângă colaborările de grup, au existat întotdeauna proiectele solo (Excalibur, Transilvania, Visul Toboşarului, Aniversare, Bachiţa, La Passion) și parteneriatele speciale cu Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe şi Marius Mihalache (Renaşterea, Getica, Iskender), Margareta Pâslaru (Tango Toledo, Balerină), Rona Hartner, Fanfara 10 Prăjini, Stelu Enache, Liza Panait, Oana Pellea, și cu multe alte personalități ale vieții cultural-artistice.

Ajuns înacest an la împlinirea a 50 de ani de activitate artistică, Ovidiu Lipan-Ţăndărică declară:

„Eu am știut ce se va întâmpla cu mine dinainte de a mă naște. În momentul în care m-am născut, am uitat tot și a trebuit să o iau de la capăt.”

Ovidiu Lipan Tandarica

Evenimentul anual GALA MARILOR ROMÂNI este organizat de World Trade Center Bucureşti și co-organizat și produs de Revolver.

WORLD TRADE CENTER BUCUREȘTI reprezintă un reper in business-ul românesc, continuând tradiția centrelor World Trade Center cu deviza “Prosperity Through Trade“, care își propune să reunească, într-un spațiu al valorilor românești, ideile și oportunitățile de afaceri.

Cristina Chiriac, director general World Trade Center București, este un promotor al valorilor și spiritului românesc, Gala Marilor Români înscriindu-se într-un proiect mai larg de susținere a identității românești. În acest proiect ambițios se înscriu show-urile culinare “What’s Cooking@ Barbizon”, unde participă lunar personalități românești, show-uri marca World Trade Center București, precum și alte evenimente culturale de amploare.

REVOLVER este o companie care promovează artele şi cultura românească, încurajează debutul artistic, organizează evenimente culturale de anvergură, impresariază artişti şi are o îndelungată experienţă în domeniul producţiei de filme şi videoclipuri. Printre evenimentele produse de Revolver se numără, foarte recent, premiera naţională a filmului Poziţia copilului, la Teatrul Naţional din Bucureşti și lansarea pe DVD a aceluiași titlu – în parteneriat cu World Trade Center, Stufstock Vama Veche (2003 – 2012), Festivalul Internațional de Film de la Iași (2009, 2010). De asemenea, Izabela Rudolf, președintele companiei, a organizat turnee şi concerte cu trupe româneşti atât în România, cât şi peste hotare, se ocupă de impresarierea şi managementul multor artişti români și străini (Mircea Baniciu, Josef Kappl, Ovidiu Lipan-Ţăndărică, Emeric Imre, Marius Baţu, E.M.I.L., East Roots, Farfarello, Gândul Mâţei, etc.), s-a implicat în producția cinematografică (Poziţia copilului, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Lampa cu căciulă, Toată lumea din familia noastră, Cea mai fericită fată din lume) și face booking pentru numeroase piese de teatru (Sunt Un Orb, Măscăriciul, 7 blesteme… cerute, făcute şi legate, Ce ne spunem când nu ne vorbim, Dragostea durează trei ani, Bullets Over Lipscani, etc.)

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.