Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania a modernizat toate centrele de transfuzie sanguina din tara

0

Fundatia Vodafone Romania a modernizat toate centrele de transfuzie sanguina din tara

  • Investitia totala a Fundatiei Vodafone Romania in proiect se ridica la 1 milion de euro

  • Peste 830.000 vieti salvate si mai mult de 400.000 de donatori de sange beneficiari ai schimbarilor aduse prin acest proiect

Bucuresti, 17 aprilie 2019 – Proiectul de modernizare a celor 41 de centre de transfuzie sanguina din tara, derulat in cadrul programului „O sansa pentru viata” prin parteneriatul dintre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia React, a ajuns la final. Actiunile proiectului, au constat in renovarea spatiilor care formeaza traseul donatorului din centre si in dotarea cu echipamente medicale moderne, scaune de recoltare sau mobilier nou, in functie de nevoile fiecarei unitati. In total, investitia Fundatiei Vodafone Romania in modernizarea celor 41 de unitati s-a ridicat la 1 milion de euro.

Peste 400.000 de persoane au donat sange in urma renovarii si dotarii cu echipament medical a centrelor din tara, prin programul national „O sansa pentru viata, reusind sa salveze mai mult de 830.000 vieti.

Renovarea si dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzie din tara a fost una dintre prioritatile noastre de investitie in domeniul sanatatii. Ne bucuram sa sarbatorim incheirea cu bine a acestui proiect si sa vedem cum investitia noastra se traduce in cresterea numarului de donatori care pot salva vieti, mai ales al celor care doneaza periodic sange. Sanatatea este unul dintre cei patru piloni strategici ai activitatii Fundatiei Vodafone Romania, alaturi de educatie, servicii sociale si voluntariat. Fiecare proiect incheiat cu succes inseamna pentru noi vieti salvate, imbunatatirea accesului la servicii de sanatate si bucuria pe care o aducem oamenilor din intreaga tara, mai ales celor din comunitatile defavorizate”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Programul „O sansa pentru viata” a demarat in 2008 printr-o serie de actiuni anuale de informare si educare in legatura cu importanta donarii benevole si periodice, continuand cu mai multe campanii mobile de donare de sange. In 2014, pornind de la nevoia de a asigura conditii corespunzatoare de prelevare sanguina, cu scopul de a incuraja potentialii donatori, programul s-a extins prin adaugarea componentei axate pe renovarea si dotarea centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti a fost primul care a beneficiat de acest program, in perioada 2014 – 2015, fiind si cel mai mare din Romania Alte sapte centre din tara au intrat in program in 2015, zece centre in 2016 si 23 de centre pana in 2018.

O sansa pentru viata” a devenit de-a lungul anilor cel mai mare program national de donare de sange din Romania.Pe langa sprijinul acordat celor 41 de centre de transfuzie din tara, programul „O sansa pentru viata” a inclus numeroase campanii mobile de donare de sange. Astfel de campanii au avut loc si pentru angajatii Vodafone Romania, acestea mobilizand peste 6.000 de donatori din companie. In plus, alte peste 40 de companii partenere s-au alaturat acestei initiative care sustine donarea de sange.

De asemenea, in urma programului, centrele de transfuzie sanguina din Romania au inregistrat scaderea mediei de varsta a donatorilor la nivel national, pentru prima data dupa 1989. La ora actuala, 30% din sangele donat provine de la donatori tineri fideli.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Proiectele implementate produc schimbari majore in viata oamenilor prin interventii adaptate si implicare activa. In cei unsprezece ani de la infiintare, aproape 1 milion de romani au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activitatilor derulate de Asociatia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 18 premii de excelenta nationale si internationale primite, care pozitioneaza asociatia printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei peste 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 30 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.