Fundația Philips și Philips România își unesc forțele cu ONG-uri locale pentru a lupta împotriva COVID-19

0

Fundația Philips și Philips România contribuie la prevenția și tratarea infectării cu noul coronavirus

București, 21 aprilie 2020 – Philips România și Fundația Philips, cu misiunea de a oferi acces la servicii medicale comunităților dezavantajate prin expertiza, produsele și soluțiile inovatoare Philips, anunță faptul că își unesc forțele. Sprijinul acestora va fi direcționat spre prevenția și tratarea afecțiunilor cauzate de noul coronavirus, prin donații financiare și de echipamente medicale către asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Viață.

Prin donația Fundației Philips, Asociația Inima Copiilor va furniza către spitale monitoare de urmărire a funcțiilor vitale ale pacienților, lămpi UV pentru dezinfectarea suprafețelor și echipamente de protecție pentru medici. De asemenea, vor fi dezvoltate materiale educaționale dedicate prevenției COVID, mai ales în rândul pacienților vârstnici.

Fundația Philips întrevede necesitatea de a acționa în acestă pandemie globală, în contextul în care ne confruntăm aproape pretutindeni cu lipsa accesului la sănătate. Prin intervențiile noastre în jurul lumii, completate de expertiza Philips, putem adresa efectele severe provocate de COVID-19 ” a declarat Margot Coojimans, Director Fundația Philips.

Philips România a sprijinit deja prin contribuții financiare și Asociația Dăruiește Viață, în demersul de a consolida capacitatea sistemului medical în lupta împotriva COVID-19.

În calitatea noastră de companie medicală ce oferă tehnologie și soluții, inclusiv unele care adresează lupta împotriva COVID-19, ne-am mobilizat resursele pentru a sprijini sistemul medical,” adaugă Marcin Molin, Manager General Personal Health pentru Philips, Europa de Sud-Est. „Sunt mândru de faptul că oamenii noștri fac tot ce le stă în putință pentru a sprijini atât serviciile medicale, cât și pacienții. Încercăm să aducem o contribuție către limitarea efectelor acestei pandemii în regiunile în care suntem prezenți, inclusiv în România. Știm cât de importantă este susținerea sistemului sanitar și a eroilor din prima linie în această situație.”

Contribuția pe care Philips împreună cu Fundația Philips o aduce în România se alătură altor inițiative demarate la nivel global pentru limitarea efectelor COVID-19, inclusiv în China, continentul African sau Italia.

Despre Fundația Philips

Misiunea Fundației Philips este de a reduce inegalitatea asistenței medicale, oferind acces la asistență medicală de calitate pentru comunitățile defavorizate prin inovație, reflectând angajamentul nostru față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă numărul 3 („asigură vieți sănătoase și promovează bunăstarea tuturor persoanelor de toate vârstele”) și numărul 17 („revitalizează parteneriatul global pentru dezvoltare sustenabilă”) ale Organizației Națiunilor Unite. Facem acest lucru prin implementarea expertizei Philips, a produselor și soluțiilor inovatoare, prin colaborarea cu partenerii cheie din întreaga lume și prin furnizarea de sprijin financiar pentru inovații care ajută la îmbunătățirea furnizării de servicii medicale de o manieră sustenabilă. Mai multe informații despre Fundația Philips pot fi găsite pe site-ul www.philips-foundation.com.

Despre Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.