Fundația pentru Copii Ronald McDonald® și McDonald’s® anunță o nouă campanie de strângere de donații McHappy Day®

0

Campania McHappy Day® susține optimismul micilor pacienți din spitalele de pediatrie  

București, 21 noiembrie 2023 – De 25 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald® și McDonald’s® oferă sprijin familiilor din România care au copiii spitalizați. Anul acesta, organizează o nouă ediție a campaniei de strângere de donații McHappy Day®, sub mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”. Scopul campaniei este de a sprijini RMHC în misiunea sa de a ține familiile împreună și de a fi un suport real pentru spitalele de pediatrie din țară.

Fondurile colectate în cadrul McHappy Day® vor fi redirecționate de Fundație către mai multe secții de pediatrie, pentru a fi dotate cu echipamente medicale (paturi ATI și paturi de salon pentru copil și un însoțitor), necesare îngrijirii medicale de calitate. În cadrul acestui proiect de anvergură, spitalele partenere sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”,  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” și Institutul Clinic Fundeni din București, Spitalul Clinic Municipal Filantropia – Secția pediatrie din Craiova, Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj- Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Țimișoara.   

„McHappy Day®, proiectul nostru de suflet, a fost un succes an de an, iar în 2022 am strâns impresionanta sumă de 2.2 milioane de lei. Pentru 2023, ne propunem să dedicăm această campanie exclusiv secțiilor de pediatrie, cu scopul de a crește nivelul de dotare și de a oferi condiții medicale optime copiilor spitalizați. Pentru noi, este important să fim alături de aceste familii și îndemnăm la rândul nostru pe oricine poate să se implice să doneze pentru a aduce bucurie și zâmbete pe chipurile acestora”, a declarat Elena Goți, Manager Comunicare Premier Restaurants România

Campania se desfășoară în perioada 20-26 noiembrie, în toate restaurantele McDonald’s® din țară. Pentru fiecare Happy Meal achiziționat de clienți, lanțul de restaurante va dona 1 leu fundației. De asemenea, clienții pot achiziționa jucăria de pluș Veverița Rin, disponibilă la prețul de 44 de lei, în orice restaurant. Fondurile încasate din vânzarea acesteia vor fi donate Fundației.  Clienții pot face o donație în numerar sau cu cardul bancar la casele de marcat McDonald’s® sau folosind cutiile speciale amplasate în restaurante. Un alt mecanism disponibil celor care doresc să doneze este via SMS, prin trimiterea unui mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro, sau printr-o donație online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza

„Anii de activitate în România, dar și studiile realizate de RMHC la nivel global ne-au arătat că atunci când au familia aproape, copiii se fac bine mai repede și sunt mai optimiști. Și știm acest lucru și din experiența celor 23.000 de părinți cazați în Casele Ronald McDonald, care, astfel, au rămas aproape de copii pe toată durata spitalizării. Am reușit să oferim peste 100.000 de nopți de cazare cu ajutorul partenerilor și al donatorilor individuali care au crezut în misiunea noastră. Dar și sprijin constant către spitalele de copii pentru o mai bună îngrijire în spital a micilor pacienți. Anul acesta, în urma discuțiilor cu spitalele pediatrice, am identificat o lipsă majoră de paturi ATI, dar și de paturi de salon, care pot acomoda un copil și un însoțitor și vrem să le aducem și în România. Astfel, părintele se poate odihni lângă cel mic și îl poate susține în lupta cu boala. Fiecare donație, fie ea mică sau mare, are puterea de a schimba vieți și de a alina greutățile prin care trec aceste familii. Cei care participă la McHappy Day® devin parte dintr-o mișcare de solidaritate care, de 25 de ani, ține familiile împreună. Vă invităm să ne unim forțele și să arătăm cât de mult putem realiza împreună, cu generozitate și compasiune”, a declarat Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald. 

Încă din 1998, de la fondare, Fundația pentru Copii Ronald McDonald® s-a dedicat îngrijirii familiilor aflate în momente grele. A luptat pentru un viitor în care toți copiii beneficiază de servicii medicale de înaltă calitate, cu părinții lor mereu alături, implicați în mod direct în procesul de vindecare. Așa au apărut Casele Ronald McDonald, unde părinții beneficiază de cazare gratuită pe durata tratamentului copiilor lor.

Cele 3 Case Ronald McDonald din București, Timișoara și Iași, situate în curtea spitalelor de pediatrie partenere, au oferit peste 100.000 de nopți de cazare, mese calde precum și servicii de consiliere pentru peste 23.000 de părinți aflați în cea mai mare cumpănă a vieții – un diagnostic grav al copilului lor. Totodată, Fundația a oferit anual spitalelor de copii partenere suportul de care au nevoie și pe care acestea l-au solicitat. Până în prezent, valoarea implicării în comunitate a depășit 10 milioane de euro în cei 25 de ani de activitate.

Valoarea donației este de 2 Euro/lună. Pentru a opri donația lunară trimite mesajul FAMILIE STOP la 8845. Suma alocată cauzei este de 2 Euro (nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament). În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile și Vodafone Romania.

Despre Premier Restaurants România

Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s® în România. McDonald’s® este lider al pieței restaurantelor, cu 100 de restaurante în 30 de orașe, dintre care 53 restaurante cu McDrive® și 57 de cafenele McCafé®. Compania are o echipă de peste 5.400 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate. Pentru mai multe informații, vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro. 

Despre Premier Capital

Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s® din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 182 de restaurante, care oferă și servicii McDrive®, McDelivery și McCafé®, și are 10.000 de angajați. Peste 77 de milioane de clienți sunt serviți în fiecare an, pe cele 6 piețe. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s® al grupului Hili Ventures Ltd, prezent în 11 țări din Europa și Africa de Nord,  implicat în diverse operațiuni din industria alimentară și a ospitalității, retail, imobiliare, transport, inginerie și tehnologie. Hili Ventures are o echipă de peste 11.000 de angajați și deține parteneriate cu Apple, iRiparo, Konecranes, McDonald’s, Microsoft, NCR, Six Senses și multe alte branduri internaționale.  

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Prezentă de 25 de ani în România, Fundația pentru Copii Ronald McDonald are misiunea de a crea, implementa și susține programe care contribuie la îmbunătățirea sănătății și creșterea bunăstării copiilor și a familiilor acestora. Casele Ronald McDonald sunt principalul proiect al Fundației. Pe plan local, exista trei “case departe de casă” care oferă sprijin pentru părinții ai căror copii beneficiază de tratamente pe perioade îndelungate de timp în spitalele de pediatrie din București, Timișoara și Iași.  

De asemenea, Fundația sprijină spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara prin dotări cu aparatură performantă de diagnoză și tratament, lucrări de infrastructură pentru extinderea sau modernizarea secțiilor de pediatrie și susținerea cu materialele, echipamentele și consumabilele necesare desfășurării actului medical în cele mai bune condiții. Mai multe detalii despre activitatea Fundației pentru Copii Ronald McDonald România, dar despre si modalități de implicare pot fi găsite pe site-ul https://rmhc.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.