Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația Ciprian Marica își anunță ambasadorii: Monica Petrică, Tiberiu Soare și Florin Colceag

0

Fundația Ciprian Marica, lansată de fotbalistul Ciprian Marica pentru a susține și promova performanța în educație și sport, și-a desemnat ambasadorii: Monica Petrică, prim-balerina Operei Naționale București, Tiberiu Soare, dirijor al Orchestrei Naționale Radio și coordonator al Studioului Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess” și profesorul Florin Colceag, supranumit „antrenorul de genii”, doctor în economie și specialist în modelare matematică.

marica

Cei trei ambasadori, din domenii diferite, de la artă și muzică, la științe exacte, împreună cu Ciprian Marica, ambasadorul fundației în domeniul sportiv, contribuie la selectarea bursierilor și dezvoltarea de proiecte, acționând în același timp ca mentori pentru copiii selectați.

Ambasadorii Fundației Ciprian Marica, alături de fondator, și cinci bursieri au fost protagoniștii unui clip de prezentare al fundației, menit să încurajeze susținerea performanței. Filmul poate fi vizionat pe YouTube, aici și aici (varianta cu subtitrare în limba engleză).

„Am invitat profesioniști din domenii diferite de activitate pentru a mă susține în alegerea și apoi mentoratul copiilor care ating performanța în dans, matematică, fizică, astronomie, muzică și sport. Le port un imens respect fiecăruia dintre ambasadori și mă simt privilegiat de acceptul lor de a face parte din echipa fundației”, a declarat Ciprian Marica, fondatorul Fundației Ciprian Marica. „Fiecare dintre membrii echipei și-a adus o contribuție substanțială în trasarea strategiei și implementarea proiectelor noastre”, a menționat Marica.

Ambasadorii Fundației Ciprian Marica își iubesc țara mai presus de toate și consideră că viitorul acesteia stă în mâinile tinerilor capabili, care doresc să atingă performanța și să aducă prestigiu României. Tinerii supradotați din toate domeniile, care obțin diplome pentru muncă asiduă la competiții naționale și internaționale sunt astfel încurajați să revină în țară și să își construiască o carieră de succes.

„Monica Petrică, Tiberiu Soare și Florin Colceag se implică în permanență în procesul de schimbare a mentalităților din sistemul educațional românesc și reușesc să valorifice potențialul și abilitățile copiilor, în timp ce îi ajută să își dezvolte talentele native”, explică Artemis Boldea, director general al Fundației Ciprian Marica.

În ultimele 12 luni, Fundația Ciprian Marica a avut o activitate intensă, concentrată pe susținerea bursierilor, proiectul Personal Brand Marathon, finanțat de Uniunea Europeană și lansarea primei platforme de branding personal din România. Platforma Personal Brand Marathon este open source, aflându-se într-o continuă dezvoltare și perfecționare și pune la dispoziția organizaților non-profit, freelancerilor, antreprenorilor, precum și a studenților, cursuri și materiale despre formarea și dezvoltarea unui brand personal puternic, pentru a putea atrage atenția angajatorilor sau a viitorilor clienți și parteneri de afaceri.

Despre Fundația Ciprian Marica

Fundația Ciprian Marica este o organizație non-profit înfiinţată pe 23 noiembrie 2012. Misiunea Fundației Ciprian Marica constă în descoperirea, îndrumarea, formarea și promovarea tinerilor cu talent și aptitudini în domeniile artistic, sportiv, educațional, prin organizarea de acțiuni și manifestări sportive, culturale și educaționale. Fundația acționează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare și construirea pas cu pas a unei școli vocaționale, acesta fiind obiectivul pe termen mediu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.