Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Final de sezon I’Velo 2016

0

“I’Velo”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2016. Multumirile merg catre cele peste 137.000 de persoane care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul intregului an 2016, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul. Numarul mare de utilizatori si implicarea acestora in actiunile organizate in cadrul proiectului demonstreaza interesul lor de a se reuni intr-o adevarata comunitate a biciclistilor.

12983872_1046096695425521_4037700210574082146_o

In cele peste 200 de zile de functionare a centrelor  de inchiriere “I’Velo”, din Bucuresti, peste 100.000 de bucuresteni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului, iar aproape 37.000 de biciclisti au inchiriat bicicletele galbene din centrele localizate in cele 6 orase din tara.

 

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

 

““In cei sapte ani, I’Velo a dovedit ca este un proiect de CSR care a raspuns nevoilor cetateniilor din  mediul urban. Bicicletele ca mijloc de transport si agrement si-au dovedit de mult beneficiile: de la reducerea poluarii fonice si a aerului, incursiunea sociala, dar si prin beneficiile aduse sanatatii utilizatorilor. Bicicleta este un mijloc de transport alternativ si dorim sa aratam deschiderea pentru un dialog constructiv cu autoritatile, pentru a sustine crearea infrastructurii si legislatiei necesare, astfel incat toti biciclistii sa se poate deplasa in siguranta in oras. Multumim celor peste 137.000 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor , pentru a dovedi ca suntem o comunitate si o parte a oraselor in care traim”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cursul anului 2016, in centrele I’Velo din Bucuresti s-au inregistrat peste 100.000 de mii de utilizatori. Astfel, in centrul de la Aviatorilor – Herastrau, Piata Charles de Gaulle, in 205 de zile de functionare, aproape 47.000 de mii de bucuresteni au ales bicicletele galbene pentru plimbare sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Localizat tot in Parcul Herastrau, centrul de la Arcul de Triumf a inregistrat 14.145 de inchirieri, iar centrul din Tineretului – Gheorghe Sincai, s-au bucurat in cele 205 zile de functionare de 43.400 de bucuresteni care s-au relaxat folosind bicicletele I’Velo.

La nivel national, centrele I’Velo sunt prezente in 6 orase: Constanta, Brasov, Sibiu, Iasi, Alba Iulia si Oradea. In cele aproximativ 200 de zile de functionare, peste 19.000 de constanteni si turisti au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. La Iasi, au pedalat aproape 1.500 de ieseni bicicletele I’Velo, iar in Brasov, centrul I’Velo din Piata Sfatului a scos la plimbare cu bicicleta 1.300 de persoane. In Alba Iulia, s-au inregistrat aproape 3.300 de inchirieri, in Sibiu 2.700 de utilizatori au inchiriat bicicletele galbene, iar in Oradea, peste 5.000 de oradeni au pedalat cu bicicletele I’Velo.

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie.

Despre I’Velo

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca scop introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos.

Proiectul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

In cei 7 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata peste 1.400.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 2180 de tone.

In sezonul 2016, centrele I‘Velo au putut fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle,  Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Bd. Independentei, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in Parcul 1 Decembrie

De asemenea, proiectul I’Velo a oferit posibilitatea de a rezerva ONLINE biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

Despre Raiffeisen Bank:
Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 96.000 IMM-uri si 8.000 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numara peste 479de unitati, peste 1.100 ATM-uri, aproximativ 14.000 EPOS-uri si 131 de MFM (automate multifunctionale).

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania, ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.