Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Final de etapa: Caravana ECOTIC merge mai departe!

0

Joi, 2 iunie 2016, a avut loc conferința de final a proiectului Caravana ECOTIC.

Pornit în noiembrie 2014, proiectul Caravana ECOTIC este unul dintre cele mai ample proiecte de conștientizare în domeniul colectării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), co-finanțat prin programul Life+ al Uniunii Europene. Evenimentul oficial de încheiere a avut loc pe 2 iunie 2016, la Grădina Verona – Cărturești.

ANG_1626
Evenimentul a marcat, un final de etapă și un nou început. „Caravana merge mai departe!” a fost mesajul pe care l-a transmis Organizația ECOTIC, căci rezultatele foarte bune obținute în cadrul proiectului și solicitările continue venite din țară pentru vizite ale Caravanei ECOTIC îndreptățesc expoziția itinerantă de echipamente electrice și electronice să meargă mai departe.

În cadrul evenimentului au fost prezentate, concret, rezultatele conturate ale proiectului. Iată, pe scurt, cele mai importante cifre:
• 150 000 vizitatori
• 85 000 elevi participanți
• Peste 7 000 DEEE colectate
• 206 școli vizitate

În cadrul evenimentului a fost organizat și un atelier de reciclare, la care au participat 30 de elevi ai Școlii Nicolae Labiș din București. Alături de Ecoterrian, copiii au arătat cum se pot transforma creativ câteva deșeuri de echipamente electrice și electronice. Șoricei, regi, ba chiar și Dumbo electric au facut deliciul participanților la eveniment, în cadrul unei expoziții inedite oferite de micuții activiști.

„Când am dat startul Caravanei ECOTIC aveam, desigur, stabilite niste obiective. Aveam preocupări pentru că ni se păreau ținte curajoase, ținând seama de gradul scăzut de conștientizare în rândul populației în legătură cu deșeurile de echipamente electrice și electronice. Finalul proiectului ne arată ținte depășite. Un singur exemplu: ne propuseserăm să ajungem în 150 de școli până la finalul proiectului. Până azi, Caravana ECOTIC a vizitat 206 școli și, după cum ați văzut, va continua și în alte zone ale țării!” Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro și www.caravanaecotic.ro.

………………………………..
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 530 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 85.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.