Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#Fapte bune de ziua mea

0

Aceasta perioadă a provocat fiecare om să fie mai atent la el și la cei din jurul lui. Cu toții am fost invitați să dezvoltăm o “distanțare socială”, dar în același timp, și o atenție deosebită pentru noi și cei din jurul nostru.

Am descoperit că destinul nu îl putem controla iar greutățile vieții pot deveni virale și pot apărea în momente și din surse pe care nici măcar nu le putem bănui. Parte din oameni au exersat controlul și diminuarea riscurilor, și nu puțini sunt cei care au decis să se dăruiască prin timp, fapte și gesturi celor care au nevoie de prezența lor.

Anul acesta Sebastian Băeșan a decis să dăruiască cea mai importantă aniversare din viața unui om, ziua de naștere, exersării calității umane numite bunătate. Astfel, începând de astăzi, pentru 3 zile, a lansat în rândul prietenilor și cunoscuților să transforme clasicele cadouri, bani sau atenții în fapte bune. “Nu este complicat! Iei un dram din emoția si energia pe care vrei să mi-o dăruiești, o multiplici și o dăruiești unei persoane care ști că o va aprecia” spune Sebastian.

Valoarea fiecărui “cadou” dăruit sub forma faptelor bune provoacă fiecare om la o emoție naturală, la un gest de auto descoperire, dar și la a fi prezent în comunitatea din care faci parte. “Este mult mai ușor să dai un ban și să treci mai departe. Chiar dacă pare mai dificil, este mult mai frumos și important să faci un bine. Un simplu gest poate avea efecte la care nici nu visam.”

Fiecare “cadou” dăruit va fi postat pe facebook cu #faptebunedeziuamea, astfel încât acestea să fie puse în valoare ca o stare comună de mai bine. Pentru a face virală această atitudine, fiecare inițiator de fapte bune este rugat să lanseze această provocare altor 3 persoane. În acest fel, efectele fiecărui gest devin nelimitate și vor ajunge la mult mai mulți oameni.

Binele este cel mai frumos cadou pe care il poate primi orice om. Dar a conștientiza că ziua în care te-ai născut poate crea un val de emoții și multe clipe mai frumoase este mai mult decât un cadou, este o împlinire” mărturisește Sebastian.

Prin coordonarea evenimentului Giving Tuesday Alba Iulia, 3 ani la rând, “am descoperit că nu este dificil să faci o faptă bună, dar de multe ori oamenii se blochează la a căuta o idee originală, una de apreciat. Sfatul meu este unul simplu, fă doar ceea ce simți și pune un strop de suflet. Ai fi uimit ce ai putea descoperi. Nu mă aștept să schimb o lume în 21 mai, dar m-ar bucura să fie dăruită puțin mai multă emoție în jur, celor care au nevoie și știu să o aprecieze.

Mai multe informaţii despre această inițiativă puteți găsi la https://www.facebook.com/events/238476264048783/permalink/242210707008672/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.