Fabulafia, o revistă pentru minți deschise

1

Autor text: Victoria Pătraşcu, invitată la rubrica Dreptul la Cuvânt.

Fabulafia s-a născut la un ceai. Poate că, la mijloc, a fost gustul de măr copt ori poate aburii aromati ne-au luat mintile cu totul de-am zis noi atunci ”ce-ar fi dacă am face o revistă pentru copii?” Am fost emotionati si nerăbdători ca la nasterea primului copil.

Într-un final, ne-am hotărât. Fabulafia. Un nume straniu si melodios care cuprinde tot ceea ce am vrea să fie revista noastră. Un demers cu sens si cu rost, un spatiu al libertătii, imaginatiei si bunului gust, un laborator în care se fabrică povesti.

cover face fab 2 bis

Putin câte putin, zi de zi, Fabulafia a căpătat chip. Un chip construit de ilustratorii Stela Lie, Cristiana Radu, Zelmira Szabo, Maria Surducan, Nura El-Sayed, Raluca Anghel, Silvia Olteanu si autorii Adina Rosetti, Laura Grunberg, Victoria Pătraşcu, Iulia Iordan şi Florin Bican. Chinurile facerii s-au petrecut online, acolo unde Fabulafia si-a întărit oasele, a crescut si unde s-a întâlnit pentru prima dată cu publicul. În jurul ei, ca într-un basm, a apărut o comunitate de cititori si iubitori de povesti. Iar când Fabulafia s-a tinut bine pe picioare si n-a mai fost chip s-o tinem în granitele virtuale, i-am dat drumul în realitate. Să-si reverse născocirile si în lumea reală.

12369116_703958516407518_7996294495536649233_n

Acum umblă hai-hui prin lume. O mai chemăm din trei în trei luni acasă ca să-si schimbe hainele si să plece spre cititori cu povesti proaspete în desagă. Povesti de care, credem noi, lumea are nevoie. Sunt pentru toate gusturile. Lungi si scurte. Vesele si triste. Cu vrăjitoare, lectii nefăcute, inimi nelinistite, tări nestiute, mormoloci zburători, drumuri de tară, gânduri si întrebări.

Tot ce ne dorim, ca niste părinti grijulii ce suntem, este ca Fabulafia să aibă viată lungă si fericită. Să reverse multi ani de aici înainte povesti reale si fantastice, să nască întrebări, să ofere modele, să sădească în copii darul visării. Iar pentru asta ar avea nevoie de usi, inimi si minti deschise.

Merlin-desen

Merlin Books & Toys, o librărie dedicată exclusiv copiilor, editează publicatia Fabulafia, o revistă-carte de povesti care apare trimestrial si se adresează in principal copiilor cu varste între 5 si 12 ani.

Revista apare in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Costa 15 lei si poate fi cumparata de la libraria Merlin (strada dr. Severeanu 30), in retelele Carturesti, Librarium, in librariile Kyralina, Anthony Frost, Seneca, precum si online, pe www.fabulafia.ro

11232019_665637123572991_7540329130223421824_n

Autor text: Victoria Pătraşcu, invitată la rubrica Dreptul la Cuvânt.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.