Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ediția a VIII-a a Abecedarului Carierei începe! 

0

Abecedarul Carierei, proiect marca Organizația Studenților din Universitatea de  Vest din Timișoara (OSUT), ajunge anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Proiectul se va derula în perioada 12-25 aprilie, iar atelierele și conferințele din cadrul acestuia se vor desfășura în format exclusiv online.

Această inițiativă este destinată tinerilor care urmăresc să se integreze pe piața muncii sau să-și creeze propria afacere, oferindu-le ocazia de a experimenta o multitudine de posibilități. Având la dispoziție o serie de ateliere și conferințe, participanții își vor putea dezvolta abilitățile profesionale și aptitudinile în cadrul proiectului.

Secțiunile din care este compus proiectul cuprind conferințe din domeniul:

angajabilității, antreprenoriatului și economiei, iar viziunea de anul acesta este una ce are la bază diversitatea și nevoile tinerilor, adaptate la contextul actual. Având invitați cu o vastă experiență în domeniile antemenționate, Abecedarul Carierei este pregătit să împărtășească sfaturi pentru o carieră de succes, aducând anul acesta surpriza unei game variate de subdomenii. De la cunoștințe în Social Media Influencing, până la investirea la bursă și formarea unei cariere în domeniul spațial, participanții vor beneficia de oportunități care să se plieze cu interesele și prioritățile lor.

ABC-ul Angajării are un caracter general deoarece vizează orice tânăr interesat de integrarea pe piața muncii, indiferent de domeniul de studiu. Această secțiune cuprinde informațiile și sfaturile de care un viitor angajat are nevoie pentru a fi în continuă dezvoltare, atât profesională, cât și personală.

Antreprenoriatul de la A la Tine este o secțiune destinată dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, aceasta constituie „puntea” dintre mediul universitar și cel socio-economic.

Participanții vor avea ocazia să descopere dinamica societății în care trăim și modul în care aceasta influențează mediul de afaceri alături de profesioniști din domeniu. Secțiunea reprezintă un punct de plecare ideal pentru orice tânăr care își dorește să pună bazele unei viitoare afaceri.

Economia de la A la Noi vizează participanții care au un interes comun, și anume,  economia. Temele actuale din sfera economică sunt abordate în cadrul unor ateliere susținute de profesioniști în domeniu.

„Proiectul Abecedarul Carierei are un potențial extraordinar, tratând subiecte de mare  interes pentru tineri. Anul acesta participanții vor avea ocazia de a învăța din experiența unor persoane care au avut realizari în cadrul tuturor domeniilor abordate, vor reuși să-și răspundă la întrebări precum: cum știu ce-mi place, ce trebuie să cunosc despre piața muncii în orientare pe tot parcursul vieții, ce e de știut într-un interviu de selecție, cum pot să economisesc bani cât mai corect, cum se realizează arta negocierii.

Cred cu tărie că acest proiect se va dezvolta tot mai mult datorită oamenilor care mereu au considerat primordială puterea dedicării, perseverenței, excelenței. Timpul este poate cea mai importantă resursă de care dispunem cu toții, iar atunci, de ce să nu îl alocăm cauzelor în care noi credem?”. – Adela Diana Dînșorean, Coordonator general

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este cea mai reprezentativă organizație la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o experienţă de peste 31 de ani, fapt ce o face un punct de reper pentru toate asociațiile studenţeşti din România.

Scopul OSUT este de a reprezenta interesele comune ale studenților și de a stimula participarea acestora la actul educațional, la viața socială, economică și culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.