Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ecologizare in Bucuresti, Hunedoara si Valcea!

0

MaiMultVerde şi Golden Brau au continuat acţiunile de informare şi curăţenie din proiectul „Grătar Curat 2010” în Bucureşti, Hunedoara şi Vâlcea.

Comunicat de presă
MaiMultVerde şi Golden Brau au continuat duminică, 13 iunie 2010, proiectul „Grătar Curat 2010”, printr-o acţiune de conştientizare a picnicarilor şi curăţenie a pădurii Snagov, în zona Complex Astoria. 20 de voluntari MaiMultVerde au transmis participanţilor la picnic mesajul „Un grătar bun este un grătar curat” şi au strâns peste 200 de saci de gunoi. În paralel, au mai avut loc două acţiuni de informare desfăşurate de voluntari în Hunedoara, Lacul Cinciş, şi în Vâlcea, Baraj Nord.

Proiectul va continua duminică, 20 iunie, în judeţul Cluj, în pădurea Făget.

„Grătar curat 2010” este un proiect de conştientizare şi responsabilizare demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau. Timp de zece săptămâni, voluntarii MaiMultVerde şi reprezentantii Golden Brau desfăşoară activităţi de conştientizare şi curăţenie în zone de picnic din toată ţara. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de picnic rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra aceste zone de petrecere a timpului liber curate. Astfel, proiectul „Grătar curat 2010” îşi propune să informeze şi responsabilizeze participanţii la picnic despre importanţa păstrării curăţeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Proiectul a început  sâmbătă, 29 mai, la Valea Vâlsanului, în judeţul Argeş, unde voluntarii au adunat peste 2000 de kilograme de gunoaie. Activităţile de informare, responsabilizare şi curăţenie au continuat duminică, 13 iunie, în pădurea Snagov, zona Complexului Astoria, unde voluntarii MaiMultVerde au adunat peste 200 de saci de gunoaie şi au purtat discuţii cu picnicarii. În cele două acţiuni, cantitatea de gunoaie adunate a ajuns la cinci tone, cea mai mare partea fiind reprezentată de ambalaje din plastic. Sacii cu gunoaie adunate de voluntari au fost ridicaţi de firmele locale de salubritate.
Proiectul va continua în Cluj, Pădurea Făget, apoi în judeţele Vâlcea (Baraj Nord), Hunedoara (lacul Cinciş), Constanţa (Murfatlar, popas Fântâniţa), Gorj (Cheile Sohodolului) şi în Bucureşti, pădurea Pustnicu, în fiecare sfârşit de săptămână până în 31 iulie. La fiecare acţiune vor participa voluntari MaiMultVerde şi reprezentanţi Golden Brau care vor împărţi saci participanţilor la picnic, le vor explica importanţa păstrării curăţeniei în zonele naturale şi vor aduna gunoaiele. În zonele unde acest lucru e posibil, prin parteneriate cu autorităţile locale se vor colecta selectiv deşeurile colectate: plastic, hârtie şi sticlă, ulterior acestea fiind valorificate de firmele de salubrizare locale.

„Am fost plăcut impresionat de entuziasmul faţă de acest proiect al celor de la MaiMultVerde. Totul a fost bine pregătit, am întâlnit mulţi picnicari şi am găsit multe gunoaie, iar voluntarii au fost pe măsură – am adunat peste 200 de saci de gunoaie. În ciuda temperaturii ridicate, s-a muncit cu mult spor. Aştept următoarele acţiuni, cu cât vor fi mai multe, cu atât mai bine!”, a declarat Laurenţiu Gozob, voluntar MaiMultVerde.

„Ieşitul la grătar în weekend este pentru români un sport naţional. Îndemânarea, răbdarea, cele mai bune preparate şi o bere făcută bine sunt ingredientele esenţiale. Însă pe lângă acestea, un grătar cu adevărat reuşit înseamnă obligatoriu să laşi în urmă un loc curat. Acesta este motivul pentru care Golden Brau, „berea grătarului” în România, împreună cu MaiMultVerde au demarat o campanie de promovare a unui comportament responsabil la grătar”, arată Andrei Cazacu, Brand Manager Golden Brau.

via stiridebine.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.