Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dusan Bulut, multicampion, ii invata baschet 3×3 pe copiii romani

0

Din stradă, la Jocurile Olimpice: 150 de copii învață baschet 3×3, noua disciplină olimpică, de la cel mai titrat jucător al lumii, Dușan Bulut

București, 10.09.2018 – Cvadruplul campion mondial la baschet 3×3 și dublu câștigător al circuitului mondial FIBA 3×3, sârbul Dușan Domovic Bulut, susține în București un camp de baschet dedicat copiilor și tinerilor până în 18 ani. ‚‚Bulut Hoops” face parte din proiectul ,,Din stradă, la Jocurile Olimpice”, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).

Evenimentul are loc până pe data de 11 septembrie 2018, în parcarea centrului comercial Kaufland București Vitan (str. Răcari, nr. 5), unde 150 de copii vor învăța diverse elemente ale jocului de baschet în general și caracteristici ale baschetului 3×3 în special. Campul este structurat pe diverse ateliere specifice.

,,Am fost cu adevărat surprins să văd cât de mulți copii s-au înscris, este evenimentul cu cei mai mulți participanți pe care l-am organizat în această vară. Bucureștiul este ca a doua mea casă, aici am jucat primul turneu internațional în 2012 și le mulțumesc celor de la Sport Arena Streetball, dar și partenerilor, pentru oportunitatea de a susține acest camp pentru copiii pasionați de baschet din România”, a spus Dușan Bulut.

Înscrierile la camp au fost gratuite și s-au încheiat prin atingerea numărului limită de copii. Fiecare participant a primit tricoul oficial al evenimentului, iar câștigătorii turneului care va încheia campul vor primi premii din partea partenerilor. Antrenori români de la mai multe cluburi de copii vor completa echipa lui Dușan Bulut pe parcursul celor cinci zile.

,,Programul <<În stare de bine>> a fost creat pentru toate ONG-urile care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă – domenii esențiale pentru un stil de viață deplin. Proiectul <<Din stradă, la Jocurile Olimpice>> este unul dintre cele care au primit finanțare în cadrul acestui program, prin intermediul căruia baschetul 3×3 – o nouă disciplină olimpică – ajunge mai aproape de peste 500 de copii și tineri din România. Sportul este esențial la vârste fragede pentru o dezvoltare armonioasă și e important să îl încurajăm dacă vorbim de un stil de viață sănătos”, a declarat Valer Hancaș, Director de Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Toți cei 150 de copii participanți la camp sunt invitați în zilele de 12 și 13 septembrie să urmărească antrenamentele oficiale ale echipelor participante la FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3, care se va disputa în zilele de 14-16 septembrie la Circul Metropolitan din București.

Va avea loc o sesiune de poze și autografe cu jucătorii, astfel încât toți cei prezenți să aibă o experiență de neuitat în cadrul unui eveniment de anvergură mondială.

,,Ne bucurăm foarte mult că am reușit, cu sprijinul programului În Stare de Bine și al Kaufland România să derulăm acest proiect pentru copii și să îl aducem în România pe numărul 1 mondial la baschet 3×3, Dușan Bulut. Atât noi, ca organizatori de evenimente, cât și Dușan, ca jucător, suntem pionieri în această tânără disciplină, iar această asociere nu poate decât să ne mândrească. Sperăm ca din ce în ce mai mulți copii să se îndrepte către sport în general să către baschetul 3×3 în special, o disciplină care a adus rezultate spectaculoase pentru România în ultimii ani”, a spus Radu Petre, președinte ACS Sport Promotion.

#ÎNSTAREDEBINE este un program de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România pe parcursul anului 2018. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile (FDSC).

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor culturale, sportive și a activităților de promovare a unui stil de viață sănătos.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.