Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Donație pentru cei 100 de urși găzduiți la Zărnești, în cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume

0

 Astăzi, în cadrul parteneriatului cu Asociația Milioane de Prieteni (AMP), magazinele Profi au donat către aceasa un ATV cu remocă. Vehiculul va diminua considerabil efortul de a transporta în munte, pe orice vreme, cele două tone de hrană pe care le primesc zilnic peste 100 de urși găzduiți la Zărnești, în cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume.

“Ajutăm fundații care protejeaza câinii, pisicile și alte animale fără stăpân din orașe, precum și fundații care hrănesc și protejează animalele sălbatice din România”, a declarat Pawel Musial, directorul general al rețelei de magazine Profi. “Atât personal, cât și ca director al unei mari companii, consider că asta face parte din misiunea și obligația noastră.”

De mai mulți ani, Profi donează constant importante cantități de alimente, atât adăpostului canin AMP Victory, cât și numeroaselor adăposturi din alte localități în care activează magazinele rețelei.

“Apreciem în mod deosebit aceste donații făcute nu doar în beneficiul urșilor”, afirmă Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni. “Am înțeles că singura speranță ca alte animale să nu mai trăiască calvarul captivității este educația tinerei generații care dorește să trăiască în armonie cu natura. Mii de copii vizitează în fiecare an rezervația ca să vadă urșii, să învețe despre protejarea animalelor, iar Profi ne susține și în această privință”.

“Fantastic! Mă bucură enorm colaborarea dintre AMP și magazinele PROFI!” afirmă, în numele organizației internaționale World Animal Protection, actrița Evanna Lynch, foarte cunoscută drept caracterul Luna din filmelele cu Harry Potter.

Gestul este salutat și de Brigitte Bardot, cunoscutul star militant pentru drepturile animalelor, care a adresat reprezentanților PROFI următoarele rânduri: “Vă mulțumesc pentru hrana oferită gratuit adăpostului de câini și sanctuarului de urși ale prietenilor mei, dl. și dna. Lapis. Sunteți formidabili, vă sunt infinit recunoscătoare.”

Momentul înmânării oficiale a ATV-ului catre AMP poate fi vizionat la adresa https://www.privesc.eu/Arhiva/92037/

 Despre PROFI:

Cu 1321 de magazine in 592 localitati, aproape 21.000 de angajati și un ritm de creștere foarte alert, acesta este lanțul de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România și totodată cel mai mare angajator privat.

 Despre Asociatia Milioane de Prieteni:

AMP este o organizație non-guvernamentală ghidată exclusiv de principiul respectării și protejării tuturor formelor de viață. Este una dintre cele mai vechi Asociații de Protecție a Animalelor din România. Din 1997 și până în prezent, a salvat peste 30.000 de animale. În prezent co-administrează două adăposturi publice canine: la Brașov și Zărnești. În 2005 a început salvarea urșilor captivi din România și de 7 ani organizează cursuri permanente de Protecția și bunăstarea animalelor în școli, cu manuale create de membrii ei și cu profesori angajați ai asociației.

Detalii pe: www.millionsoffriends.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.