Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Despre educaţie, fără graniţe

0

Îţi propunem un joc. Dacă ai fi ambasadorul unui colţ de lume, care ar fi acela? Ce ar spune el despre tine şi ce ai povesti celorlalţi despre el? Cum i-ai face pe ceilalţi să-ţi descopere lumea, timp de o zi?

Jocul se întâmplă de doi ani la World Wide Weekend, un eveniment pe care GROW îl desfăşoară în 14 oraşe dinţară. GROW este un program educaţional pe termen lung creat pentru dezvoltarea elevilor din România într-un cadru internaţional, organizat de Şcoala de Valori şi AIESEC România.

După ce au interacţionat cu traineri de pe toate continentele timp de 6 săptămâni, participanţii au ocazia să le spună povestea recompunând cultura din care vin. Exerciţiul lor de imaginaţie, de organizare şi lucru in echipă e un mod non-formal de a învăţa despre ei inşişi, despre deschidere culturală şi despre cum pot fi buni ambasadori pentru ţara lor.

În aprilie 2012, evenimentul a adunat sute de participanţi din întreagaţarăşi 42 de traineri internaţionali, fiecare implicat în prezentarea unei culturi. Totul – de la organizarea standurilor, până la costume şi specialităţi culinare – a fost conceput de liceeni între 15 şi 19 ani. Urmăreşte clipul evenimentului, să vezi cum au dat viaţă ideilor lor.

Între 2 iunie şi 6 august 2012, are loc o nouă ediţie GROW, adresată elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a. Pentru cei interesaţi să aplice, sesiunea de înscriere este deschisă până pe 25 mai.

Încă din 2011, programul a însemnat 3700 de elevi participanţi, 170 de traineri internaţionali, 15 oraşe, 2 premii naţionale şi altele 2 internaţionale.

Puteţi afla mai multe despre GROW şi proiectele sale pe Facebook si Vimeo.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.