Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Democracy School, educatie despre democratie pentru elevi / 4-10 aprilie

0

Democracy School

Când? – În perioada 04.04.15 – 10.04.15, în cadrul săptămânii altfel

Unde? – În Baru Mare, judeţul Hunedoara, Baza de Practică şi Agrement a Universităţii Babeş-Bolyai

Ce? – Şcoala-altfel pe tema democraţiei sau Democracy School

Cine participă? – Elevi în clasele IX-XII cu spirit civic şi dorinţă de implicare în societate

Cine organizează? – Membrii Asociaţiei pentru Educaţie Politică, studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Universităţii Babeş-Bolyai

header23                                                          …

Democracy School sau Școala pe Democrație este un proiect nou al Asociației pentru Educație Politică, dedicat elevilor de liceu din toată țara. Prin acest proiect ne propunem educarea politică a tinerilor, în contextul în care aceștia se află aproape de vârsta la care își pot exercita drepturile cetățenești, motiv pentru care este foarte important să fie informați și responsabili. De asemenea, considerăm că este necesar ca tinerii să conștientizeze importanța implicării lor în procesul de dezvoltare al societății și să adopte un comportament proactiv în acest sens.

Proiectul se va desfășura în perioada 04.04.2015-10.04.2015, în Baru Mare, județul Hunedoara. În cadrul Democracy School, elevii vor avea parte de cursuri interactive pe diferite teme, printre care: cultură politică, sisteme politice, comunicare verbală sau limbajul corpului. În ceea ce privește conceptul de democrație, ne propunem ca acest proiect să le aducă tinerilor informații referitoare la mecanismele luării deciziilor în mod democratic, principii democratice, precum și soluționarea conflictelor într-o manieră pașnică și importanța libertății opiniei și a discursului.

În cadrul proiectului vor avea loc simulări și exerciții bazate pe principiul Betzavta, o metodă de a experimenta democratia și de a spulbera presupunerile legate de preconcepțiile democrației. Printr-o serie de workshop-uri și activități interactive, urmată apoi de sesiuni de reflectare, se urmărește observarea comportamentului social în diferite situații ipotetice și analizarea acestuia ulterior.

Mai multe detalii despre program şi activităţile proiectului AICI

Asociația pentru Educație politică beneficiază de sprijinul Universității Babeș-Bolyai, motiv pentru care speakerii din cadrul proiectului provin din mediu academic. Cadrul de desfășurare al proiectului, precum și modalitățile interactive de învățare ce vor fi abordate, reprezintă un bun prilej pentru elevi, de a acumula noi cunoștințe, sau de a le îmbunătăți pe cele deja existente, dar și de a interacționa cu oameni din mediul universitar clujean.

Democracy School se dorește a fi un proiect menit să aducă un plus de valoare informațională atât pentru participanți, cât și pentru societate în ansamblul ei, întrucât tinerii educați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Considerăm că noi, tinerii educați și responsabili, suntem principalul factor care determină schimbarea în bine a unei țări, atâta vreme cât doar educația ne diferențiază și ne dezvoltă.

Fiind un proiect organizat de tineri implicaţi voluntar în asociaţie, sursa de finanţare a întregului program oferit sunt taxele de participare.

Pentru participarea la Şcoala de Iarnă pe Educaţie Politică sau Winter Democracy School, taxa de participare este de 350 lei, preţ care acoperă cazarea pe perioada taberei, 2 mese pe zi şi transportul Cluj-Napoca – Baru Mare şi retur. De asemenea, necesarul logistic la workshop-uri şi activităţi este asigurat din aceeaşi taxă.

Dacă ţi-am captat atenţia şi vrei să fii şi tu parte din proiect, înscrie-te acumÎnscrierile se pot face până în 28 februarie 2015, ora 23.59.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.