Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Daca vrei sa oferi altora sansa la educatie nu este suficient sa stai pe un scaun in fata calculatorului…” (Ioana Vaideanu)

1

De multe ori se intampla in Romania lucruri despre care nu suntem bucurosi sa aflam. De multe ori spunem ca “noi nu avem”. Nu avem economie, nu avem politica, nu avem educatie. Uneori se intampla lucruri de bine in Romania. Acest “uneori” devine “din ce in ce mai des”, chiar daca nu vedem acest lucru in fiecare zi sau nu vrem sa-l vedem in realitatea din jurul nostru.

In urma cu putin timp a fost lansat un program extrem de interesant pentru educaţie. Un program care isi propune sa sustina educatia din Romania.

Sustin Educaţia (www.sustineducatia.ro) este un program ce se adreseaza educatorilor, invatatorilor si profesorilor din scolile publice din Romania, dornici de a oferi copiilor conditii mai bune de studiu, prin obtinerea de finantari provenite din donatii private. Proiectul se adreseaza in acelasi timp tuturor persoanelor, organizatiilor si institutiilor din Romania care pot ajuta si isi doresc sa sprijine realizarea propiectelor propuse de dascali.

Continuam mini-serialul de prezentare a oamenilor din proiectul Sustin Educatia. Pentru editia curenta a acestui serial avem placerea si onoarea sa le avem ca invitate pe Ana-Maria Olaru si pe Ioana Vaideanu, parte din echipa Sustin Educatia.

–Ana-Maria Olaru–
Cine esti?
Ana-Maria Olaru, 28 de ani, lucrez in media si comunicare de 6 ani.

De ce Sustii Educatia?

Sustin Educatia este un proiect care are, pe langa pasiunea celor implicati, o structura si resursele necesare pentru a-si atinge obiectivele. Este  un pas inainte in proiectele pe educatie si de implicare civica.
Implicarea mea personala a venit in mod natural in conditiile in care stiu care sunt conditiile de invatamant si posibilitatile limitate pe care le au copii de a se dezvolta prin proiecte extracuriculare, care sa ii ajute sa se defineasca si sa se descopere.

Care este mesajul tau pentru potentialii donatori?
Orice donatie este de ajutor pentru copii si pentru dascali, o motivatie de a face mai mult in fiecare zi. Cu siguranta toate proiectele de pe site vor ramane cu fiecare copil ca o poarta catre un alt mod de a invata si a descoperi lumea, de a-si descoperi creativitatea care ne face pe fiecare unici, de a iesi din programa si de a afla singuri cate lucruri minunate poate face fiecare dintre noi.

–Ioana Vaideanu–

Cine esti?

Am terminat facultatea de Relatii Publice si Publicitate si un masterat in Marketing. Lucrez in PR de aproximativ 9 ani, in companii precum Rosia Montana Gold Corporation, G4S, Holcim si imi place la nebunie. Ca parte a departamentului de PR m-am implicat si am coordonat si activitatile de CSR.

De ce Sustin Educatia?
Iubesc copiii si mi-a placut intotdeauna sa lucrez cu ei, sa voluntariez in programe ce au avut ca target copiii si in special educatia. Cred in inocenta si in naivitatea lor, dar in acelasi timp si in forta lor de a produce schimbari in societatea in care traim. Depinde numai de noi sa-i ajutam sa faca asta.

Mesaj pentru donatori

Daca esti constient de problemele din Romania, daca te-ai saturat sa fi simplu privitor, daca vrei sa oferi altora sansa la educatie nu este suficient sa stai pe un scaun in fata calculatorului…trebuie sa te implici! Prin gesturi mici, dar cu impact mare in viata copiilor. Depinde de fiecare dintre noi!

———————

Programul Sustin Educatia este un program initiat de A.R.E.T. in parteneriat cu Asociatia Invictus, ce reuneste parteneri din toate sectoarele societatii – institutii ale statului, companii, asociatii neguvernamentale, reprezentanti media si persoane individuale care doresc sa contribuie la furnizarea resurselor educative atat de necesare in scoli si gradinite. Cu totii dorim sa facem viitorul prin educatia copiilor.

Mai multe informatii pe sustineducatia.ro

Multumim Ana-Maria si Ioana! In episodul viitor o sa cunoastem si alti oameni din programul Sustin Educatia!

Pe curând!

Interviurile RomaniaPozitiva, noiembrie 2010

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Cine sunt oamenii care Sustin Educatia? | Lume Buna

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.