Cursuri digitalizate într-un sat din Transilvania: Elevii de gimnaziu din Mălâncrav (Jud. Sibiu) învață matematică asistați de calculator

0

Proiectul de digitalizare a fost realizat de Asociația Casa Naturii, prin programul Start ONG finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Mălâncrav, comuna Laslea, județul Sibiu

10 octombrie 2019

Asociația Casa Naturii a digitalizat ora de matematică pentru cei 50 de elevi de gimnaziu din Mălâncrav. Prima lună din anul școlar 2019-2020 a însemnat mutarea orelor de matematică în laboratorul de informatică. Copiii folosesc un soft educațional, aprobat de Ministerul Educației Naționale, care conține o bibliotecă de culegeri de exerciții și teste, ca sprijin complementar în exersarea matematicii.

Digitalizarea orei de matematică este o premieră pentru satul sibian, proiectul urmând a continua pe tot parcursul anului școlar la Mălâncrav. Este așteptat să se extindă și la Laslea, satul vecin, a cărui școală găzduiește alți 50 de elevi. Astfel, tehnologia este adusă în prim plan pentru a inova metodele de predare și a răspunde nevoilor generațiilor actuale de elevi. Prin digitalizarea educației, copiii au acces la resurse care îi susțin să devină viitorii tineri cu gândire autonomă și inițiativă, lideri ai comunităților lor.

Prin tehnologie, orele de matematică au devenit mai stimulante și mai prietenoase, așa cum povestește Gabi, clasa a VI-a la Școala Gimnazială Mălâncrav :

Exercițiile pe calculator îmi dau chef să socotesc ca să aflu rezultatul corect. E foarte tare că pot să văd imediat unde am greșit și cum trebuia să rezolv.”

Proiectul de digitalizare a orei de matematică predată copiilor din satul Mălâncrav are sprijinul Școlii Gimnaziale Mălâncrav-Laslea și este posibil cu ajutorul programului Start ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Despre Asociația Casa Naturii

Casa Naturii este un ONG activ în mediul rural, a cărui misiune este să sprijine tinerii să devină liderii satelor lor prin programe educaționale care încurajează gândirea critică, inițiativa, munca în echipă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.