Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cunoaște-i pe cei 10 căștigători de la Fabricat în Țara lui Andrei!

0

Ai fost alături de ei pe parcursul celor 8 luni de pregătire tehnică susţinută de experţii Fabricat în Ţara lui Andrei,      i-ai încurajat pe pagina de Facebook Ţara lui Andrei şi aici, pe blog, ai trăit aceleaşi emoţii pe care le-au simţit şi ei vineri, la susţinerea ideilor în faţa juriului, iar acum a venit timpul să te bucuri alături de ei.

Fabricat în Ţara lui Andrei, cea mai mare competiţie de afaceri sociale din România, tocmai a anunţat în cadrul evenimentului de astăzi care sunt cei 10 câştigători care primesc finanţarea Petrom pentru implementarea proiectelor lor!

10 afaceri sociale cu potenţial

Smarand Viorel, II Ghencea Daniela, Asociaţia Habitat for Humanity, Fundaţia Agapis, Branea Cristian, II Ana E Ion, Asociaţia ALIAT, Stanciu Lucian, Urse Andreea, Crucea Rosie Vrancea sunt cei 10 câştigători care vor începe din acest moment să-şi implementeze afacerile sociale în comunităţile alese.

Le-ai citit poveştile publicate pe blog? Dacă nu încă, hai să îţi facem cunoştinţă cu ei:

Smarand Viorel – vede în produsele bio soluţia pentru rezolvarea problemelor din comunitatea sa (Babana, jud Argeş) şi are în plan înfiinţarea unei microferme.

II Ghencea Daniela – vrea sa dezvolte comunitatea din Moineşti, jud. Bacău prin înfiinţarea unei stâne tradiţionale româneşti;

Asociaţia Habitat for Humanity – îşi propune să lupte împotriva sărăciei prin producerea, la preţuri accesibile, a materialelor de construcţii în comunitatea din Comăneşti, jud. Bacău;

Fundaţia Agapis – îşi doreşte să-şi extinda aria de acţiune a afacerii sociale Valea Barcăului în comunităţile Marca şi Suplacu de Barcău prin dezvoltarea unui centru de colectare şi ambalare polen şi venin de albine în comuna Marca.

Branea Cristian – şi-a propus, împreună cu ceilalţi 3 membri ai echipei, să faca design, producţie şi comercializare de obiecte premium de mobilier, decoraţiuni interioare şi corpuri de iluminat din lemn recuperat şi reciclat.

II Ana E Ion – va valorifica deșeurilor rezultate din tăierea şi prelucrarea lemnului prin realizarea unui atelier de producție de brichete din rumeguș în comuna Măneşti. Jud. Dâmboviţa.

Asociatia ALIAT – vrea să înființeze un atelier pentru realizarea a trei tipuri de produse în cadrul afacerii sociale „Atelier SimpluŞ” şi redirecţionarea veniturilor obţinute din vânzarea acestora către activităţile asociaţiei de sprijinire a şomerilor de lungă durată din comuna Măneşti, jud. Dâmboviţa.

Stanciu Lucian –va colecta lâna de oaie din comunitatea Independenţa, jud. Galati şi o va transforma în izolatoare termice.

Urse Andreea – urmăreşte dotarea și amenajarea unei secții de colectare și prelucrare de plante medicinale și aromatice și deshidratare de legume rădăcinoase în comuna Ghimpați, jud. Giurgiu.

Crucea Rosie Vrancea – va fabrica şi comercializa produse de panificaţie şi patiserie în nordul judeţului Vrancea. „Cuptorul de pâine Burcioaia” va contribui la dezvoltarea comunităţii locale.

Ce crezi că ne-a mărturisit la evenimentul de astăzi unul dintre câştigători?

Lucian Stanciu ne-a spus cu sinceritate, în momentul în care era premiat, ca „În afacerea mea este vorba despre bunicii mei.  Voi merge la bunicii mei şi le voi spune că de acum lana va fi folosită într-un mod foarte util.

Nu numai câştigătorii îşi vor implementa afacerile sociale, ci şi finaliştii îşi planifică următorul pas. În acest sens, Petrom l-a invitat la eveniment pe Karl Heinz Fellinger, Chief Financial Officer/Chief Risk Officer  al good.bee Credit IFN (instituţie de micro-creditare), care i-a încurajat pe antreprenori: “Avem o ofertă nu doar pentru cei 10 finalişti care îşi doresc în continuare să îşi implementeze planurile, dar şi pentru câştigători, în cazul în care au nevoie de susţinere financiară suplimentară.”

Şi doamna Mariana Gheorghe, CEO Petrom, le-a transmis un gând câştigătorilor şi finaliştilor:“Ziua de vineri [ziua jurizării proiectelor]a fost o zi de excepție. Aș vrea să fi fostși voi în aceea sală și să fi simțit mândria pe care am simțit-o noi. Prezentările finaliștilor au fost impresionante. Am apreciat rigoarea prezentării, pregătirea proiectului timp de 8 luni de zile, încrederea, energia. Energia e molipsitoare. M-ați făcut să cred că SE POATE! Și pentru acest lucru vă mulțumim!

Felicită-i pe câştigători sub articol sau pe pagina de Facebook Ţara lui Andrei şi hai să vezi pe pagină cum a fost la evenimentul de premiere a celor 10 antreprenori!

tara lui andrei fabricat castigatorii

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.