Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum sprijinim și susținem potențialul copiilor într-o lume în permanentă schimbare?

0

Cum sprijinim și susținem potențialul copiilor într-o lume în permanentă schimbare?

Școala Babel organizează online, în perioada 1-8 mai 2020, a III-a ediție a SEED

SEED – Săptămâna Europeană a Educației Democratice în Timișoara este un eveniment dedicat cadrelor didactice, părinților, consilierilor și altor profesioniști interesați de inovație în educație.

În contextul pandemiei, evenimentul se va desfășura online, iar accesul este gratuit, pe bază de înscriere.

Intenția organizatorilor este de a crea spațiul potrivit pentru a privi, a asculta și a simți altfel copiii, dintr-o perspectivă care îi onorează în procesul lor de creștere.

Împreună ne dorim să găsim posibilitățile de a susține potențialul ce se află în fiecare copil și să îi lăsăm să își păstreze strălucirea – bucuria, creativitatea, curiozitatea – într-o lume în permanentă schimbare. Vrem să fim o comunitate puternică ce, prin susținere reciprocă, poate crea alte comunități școlare bazate pe parteneriat, comunități ce pun în lumină creativitatea, talentul copiilor și al profesorilor, care lasă spațiu pentru visurile, vocile și inițiativele celor ce le construiesc”, completează Monica Diaconu, învățătoare și coordonator al proiectului Școala Babel.

În acest sens, inițiativei Școlii Babel s-au alăturat: CEGO (Centrul Belgian pentru Educație Experiențială), Tweemonds (Centrul Olandez pentru Stare de Bine și Implicare în Școli), Institutul Intercultural Timișoara și Mirela Oprea (inițiatoarea proiectului de Dream Management).

Suntem recunoscători pentru sprijinul CEGO și Tweemonds, parteneri tradiționali ai SEED, fără de care nu am fi ajuns la cea de-a treia ediție, cât și pentru organizațiile și oamenii noi care ne sprijină și construiesc alături de noi experiența SEED. Ne dorim ca SEED să fie și un moment de sărbătoare a încrederii în noi, în copii și în comunitățile create în jurul școlilor, după această perioadă de reflecție și învățare pentru noi toți”, mai adaugă Monica Diaconu.

Înscrierea la eveniment se poate face completând formularul online până miercuri, 29 aprilie.

Participarea este gratuită, cine își dorește poate susține eforturile Școlii Babel printr-o donație sau sponsorizare.

Despre SEED

SEED, ediția a III-a, online, aduce la un loc în perioada 1-8 mai 2020: 2 speakeri internaționali, 5 facilitatori din domeniul educației, 7 ateliere pentru cei pasionați de educația copiilor, peste 150 de oameni înscriși până în prezent.

Tema centrală a evenimentului din acest an este: See me, hear me, feel me! – How we look at, connect with and support children in Experiential Education.

Formular înscriere: https://forms.gle/xHvaWRFqferfUxHZA

https://www.scoalababel.ro/comunitate/proiecte/saptamana-europeana-a-educatiei-democratice-editia-a-iii-a-2020/

Despre Școala Babel

Școala Babel este Școală Gimnazială autorizată de Ministerul Educației, începând cu anul școlar 2016 (ciclul primar) și 2018 (ciclul gimnazial).

Școala Babel aduce în peisajul românesc modelul olandezo-flamand al educației experiențiale, adaptându-l la programa națională și la contextul specific local. Beneficiile acestui model sunt cercetate de mai bine de 40 de ani de către Centrul pentru Educație Experiențială al Universității din Leuven (Belgia) și sunt vizibile în școlile inovative olandeze și belgiene cu care Școala Babel a avut contact în ultimii trei ani. Educația experiențială pune în prim-plan calitatea experienței copiilor la școală, dialogul autentic profesor-copil, îndreptarea spre valorile democratice, conectarea cu lumea reală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.