Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu un SMS la 887, 2 puieți sunt plantați și îngrijiți în Pădurea Copiilor

0

SMS la 887 pentru Padurea CopiilorO pădure plantată de mâna omului crește mai ușor cu ajutorul a mai multe mâini. Mai ales dacă aceste mâini tastează de zor SMS-uri. Cum, vă întrebaţi? Până pe data de 2 iunie, copacii nu se înmulţesc doar prin seminţe, ci şi prin SMS la 887. Fiecare mesaj reprezintă o donaţie de 2 euro pentru plantarea şi îngrijirea a 2 puieţi în Pădurea Copiilor.

Pădurea Copiilor este o locaţie de plantare din cadrul programului de împădurire “Adoptă un copac!”. Prin acest proiect, asociaţia ViitorPlus îşi propune să planteze un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Deja, primăvara aceasta, echipa ViitorPlus împreună cu 150 voluntari și persoane publice au plantat primii puieți în Pădurea Copiilor, aflată lângă localitatea Poroschia, Teleorman. Este un prim succes care face realizabil obiectivul echipei pentru 2012: acela de a planta 50.000 de puieți cu ajutorul fiecărui român.

Pădurea Copiilor este un proiect de durată care necesită eforturi mari. Pentru cei care doresc să susțină în continuarea creșterea pădurii dedicată copiilor, o pot face în cadrul evenimentelor sportive, unde această pădure este cauza de mediu, prin donații online sau transfer bancar, prin a vorbi despre Pădurea Copiilor și rudelor, prietenilor, colegilor.

Cu sumele strânse din aceste donații, plantările în Pădurea Copiilor vor continua în campania din toamnă.

Fiecare donație contribuie la creşterea pădurii pe care o lăsăm moştenire copiilor României. Mai sunt doar câteva zile în care puteți ajuta printr-un simplu SMS la 887.

Mai multe detalii despre Pădurea Copiilor puteți găsi pe www.viitorplus.ro/padureacopiilor și pe www.facebook.com/padureacopiilor

Numărul 887 este disponibil în reţelele Vodafone, Orange, Cosmote până la data de 2 iunie 2012. Serviciile aferente sunt oferite gratuit de cele trei reţele de telefonie mobilă. Nu se percepe TVA pentru aceste SMS-uri.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.