Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu un brăduț Crăciun, plantăm o faptă bună împreună

0

Plantăm fapte bune în România și “Magazinul de brazi” aduc emoţie şi responsabilitate Crăciunului tău: cumpără un brăduț crescut în ghiveci și un procent din valoarea lui va fi folosit în acțiunile de împădurire de anul viitor.

Intră pe www.plantamfaptebune.ro și alege din propunerile de brazi de Crăciun. Pentru a susține proiectul Plantăm fapte bune în România, trebuie să introduci codul pfbro2014, în momentul efectuării plății online. Astfel, susții la acțiunile de împădurire din 2015.

Brăduțul în ghiveci de la PFBRo și SilvaGroup poate fi atât un cadou unic, cu o semnificație socială și de protecție a mediului, cât și o faptă bună făcută alături de prieteni sau familie. În plus, plantarea lui poate fi un alt moment plăcut, de care să vă bucurați împreună. Brăduții provin din pepiniere scandinave, aclimatizați în România, și pot fi plantați cu succes în orice loc din țară.

Cu un bradut de Craciun, plantam o fapta buna impreuna!

„Ca și anul trecut, și anul acesta, împreună ne facem Crăciunul mai bun, iar cu o parte din fonduri ne continuăm acțiunile de împădurire de anul viitor”, a declarat Liana Buzea, fondatorul  “Plantăm fapte bune în România”.

“Proiectul demarat de Plantăm fapte bune în România se potrivește de minune cu planurile noastre în privinta salvării pădurilor românești și de promovare a exploatării din plantații controlate, neafectând echilibrul natural și suntem convinși că pe termen scurt și mediu va avea un real succes.” Ovidiu Neacșu –Director Comercial Silva Group România.

Brăduții pot fi găsiți pe www.plantamfaptebune.ro și pot fi comandați până cel târziu vineri, 19 decembrie, pentru a putea fi trimiși direct la tine acasă, la timp.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire până la reuşita finală cât şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, am mobilizat 11.039 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat 236.700 de copăcei -specii forestiere- pe 62.5 hectare de terenuri publice. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Magazinuldebrazi.ro   este mai mult decât un magazin online cu pomi de Crăciun, este un susținător al împodobirii pomilor de Crăciun naturali, crescuți exclusiv în acest scop în pepiniere din Europa în defavoarea celor artificiali. Aveți la dispoziție o gamă variată de pomi de Crăciun, tăiați sau cu rădăcină, precum și accesorii corespunzătoare. Silva Group Romania militează pentru stoparea tăierilor ilegale  din pădurile publice, încurajând clienţii să aleagă doar pomi de Crăciun plantaţi şi cultivaţi special pentru această destinaţie – reprezentat legat de Silva Group România

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.