Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs pentru bloggeri: “Tu ce vrei să faci?”

0

Pe 10-11 mai se face apel la (r)evoluţie. (R)evoluţia către mai bine în orice domeniu. Către respectarea drepturilor omului, celebrarea diversităţii, şanse egale pentru fiecare, protejarea mediului şi a patrimoniului, implicare şi participare în decizii ce ne privesc, pe fiecare dintre noi.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Blogalinitiative.ro şi Kooperativa 2.0 lansează concursul pentru bloggeri “Tu ce vrei să faci?”.

Pasionaţii de scris ce au blog sunt invitaţi să aleagă o situaţie sau un domeniu în care îşi doresc o schimbare sau (r)evoluţie. Provocarea este să găsească o organizaţie neguvernamentală ce participă la ONGFest, ediţia 2014, care poate aduce această schimbare alături de ei şi să scrie despre ce ar putea face împreună. Poate fi voluntariat sau implicarea în activităţile pe care organizaţia respectivă le derulează deja sau noi iniţiative.

Concursul se desfăşoară în perioada 5 – 11 mai iar premiul constă într-o biciletă Pegas Strada. Doritorii găsesc mai multe detalii pe http://blogalinitiative.ro/campanii/incurajeaza-schimbarea-si-castiga-o-bicicleta-pegas.

vizual-aplicatie

ONGFest 2014 este festivalul naţional al organizaţiilor neguvernamentale. Are loc în fiecare an îşi propune să crească nivelul de implicare al oamenilor în proiectele ONGurilor. Anul acesta evenimentul se desfăşoară pe 10 şi 11 mai Parcul Herăstrău, la intrarea dinspre piaţa Charles de Gaulle. Peste 130 de organizaţii din toate ţara vor fi prezente în parc şi îşi vor întâmpina vizitatorii în standuri special amenajate. Timp de două zile vor avea loc în parc o mulţime de evenimente nonformale, dezbateri, jocuri şi momente artistice pentru tineri, copii şi nu numai. Sâmbătă seara, începând cu ora 18.30 trupa de improvizaţie FREEZE susţine reprezentaţie pe scena festivalului. Începând cu ora 20.00 cântă trupele Les Elephants Bizzares şi Bere Gratis.Mai multe detalii despre organizaţii şi program se găsesc pe www.ongfest.ro .

Vedem copaci tăiaţi, legi şi drepturi încălcate, educație limitată, diferențe neacceptate, idei și voci ignorate. Sunt oameni care vor să schimbe toate astea. Oameni ca tine. Care vor evoluție și fac lucrurile să se întâmple. Tu ce vrei să faci?

Evenimentul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, programul Fondul ONG în România. www.fondong.fdsc.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.