Competitia „Capitala Verde a Romaniei”

0

Care este Capitala Verde a Romaniei? Care este cel mai verde oras romanesc? Unde sunte cele mai multe proiecte de dezvoltare a spatiilor verzi sau impadurirea unor zone? Dar proiecte despre colectarea selectiva si reciclarea deseurilor?

Potrivit site-ului responsabilitatesociala.ro „URBB-Tuborg anunta un parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor in urma caruia, cei doi parteneri vor organiza competitia “Capitala Verde a Romaniei”. Aceasta este adresata primariilor din municipii resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti.”

Scopul proiectului este sa responsabilizeze publicul roman cu privire la respectarea mediului inconjurator. Cei doi parteneri si-au propus sa atinga acest deziderat incurajand atat autoritaile locale, cat si cetatenii sa se implice in proiecte ecologice, care pot imbunatati calitatea vietii in marile orase ale Romaniei.

Despre competitie

“Capitala Verde a Romaniei” preia si aduce in tara noastra un concept de competitie existent la nivel european, respectiv “European Green Capital”, proiect derulat de Comisia Europeana.

Competitia romaneasca se adreseaza municipiilor resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti. Acestea se pot inscrie in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010, completand un formular existent pe site-ul Umbrela Verde, platforma de CSR a URBB-Tuborg.

In formular, primariilor li se cere sa-si descrie strategia de mediu, realizarile referitoare la infrastructura de colectare selectiva si reciclare, dar si proiectele derulate in 2010, in domenii precum:

* Capitala Verde a Romaniei reducerea poluarii (de orice tip)
* dezvoltarea spatiilor verzi sau impadurirea unor zone
* colectarea selectiva si reciclarea deseurilor
* responsabilizarea si educarea cetatenilor in privinta protectiei mediului
* implicarea cetatenilor in proiecte de mediu
* ingrijirea zonelor protejate din judet, daca ele exista
* folosirea produselor ecologice
* dezvoltarea turismului ecologic, etc.

Orasul castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul anului 2011, drept „Capitala Verde a Romaniei”. De asemenea, primaria va primi din partea organizatorilor un set de elemente de signalistica care vor putea fi montate in oras, pentru a evidentia distinctia obtinuta.

Mai multe informatii despre aceasta competitie sunt pe site-ul responsabilitatesociala.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.